BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

ABD ve YPG'nin yeni hedefi Rakka olacak!

ABD Genelkurmay Başkanı, YPG'nin IŞİD kontrolündeki Şeddadi'yi almasından sonra yeni hedeflerinin Rakka olacağını açıkladı.

Abone ol

 Orgeneral Joseph F. Dunford, Haseke ilinin güneyindeki Şeddadi kasabasının terör örgütü IŞİD'den temizlenmesinin ardından, hedeflerinin Rakka olduğunu söyledi. Şeddadi, YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri tarafından ABD'nin yakın hava desteği ile IŞİD'den alınmıştı.

Dunford ve Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesi'nde düzenlenen "Savunma Bütçesi" başlıklı oturuma katılarak, temsilcilerin sorularını yanıtladı.

YPG'NİN YENİ HEDEFİ RAKKA OLACAK

Bugüne kadar 2 bin 500 Peşmergenin eğitildiğini ve bu sayede terör örgütü IŞİD'in Irak ve Suriye arasındaki iletişimini engellediklerini söyleyen Dunford, "ABD tarafından desteklenen sahadaki müttefiklerimiz yakın zaman önce Şeddadi'yi ele geçirdi, şimdi ise Rakka'yı izole edecekler" dedi. 

Müdahaleler sonucunda IŞİD'e ciddi şekilde baskı olduğunu söyleyen Dunford, "Sanal ve fiziki olarak yoğunluklu oldukları bölgelerde izole ediyoruz" ifadesini kullandı.

Irak-Suriye sınırında yer alması ve petrol bölgesi olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olduğu belirtilen Şeddadi kasabası, YPG'nin öncülük ettiği Demokratik Suriye Güçleri tarafından, ABD'nin yakın hava desteği ile IŞİD'den geri alınmıştı.

CARTER: ANA TÜMÖRÜ İKİYE BÖLECEĞİZ

ABD Savunma Bakanı Carter da Şeddadi'nin stratejik öneminden bahsetti. 

Şeddadi'nin IŞİD'in yönetiminde önemli bir rol oynadığı ve petrol gelirlerinin kontrolünün burada yapıldığını belirten Carter, "Bu kasabayı alarak Rakka ile Musul arasında kuzeyde bulunan ana hattı da kesmek istiyoruz. Bu şekilde ana tümörü ikiye bölmüş olacağız" dedi.

Carter, ABD'nin yüksek kapasiteli düşmanlarla savaşmak için hazır olacağını söyledi.