BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

ABD ve İngiltere'nin en çok kullandığı silah PKK'da ele geçirildi

HAKKARİ'de düzenlenen operasyonda ABD ve İngiltere'nin en çok kullandığı silah terör örgütü PKK'da ele geçirildi.

Abone ol

Hakkari'nin Dilekli Hisar Dağı'nda teröristlerin "cephaneliği" bulundu. Ele geçirilen silahlar arasında ABD ve İngiltere tarafından en çok kullanılan silahlar arasında yer alan M4A1'in bulunması dikkat çekti. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, Dilekli Hisar Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarına ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşamsal malzeme ele geçirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dilekli Hisar Dağı Şehit Yüzbaşı Özgür Çevik tepesinde, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı birliklerince yürütülen arama ve tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat, el yapımı patlayıcı ve düzenek bulundu. 

RUS YAPIMI HAVAN VE KESKİN NİŞANCI TÜFEKLERİ

Silahlar arasında 7 kalaşnikof, ikişer PKMS Rus yapımı Mtf, havan ve dragunov keskin nişancı tüfeği de yer alıyor. 

ABD VE İNGİLTERE ORDUSUNUN TERCİH ETTİĞİ TÜFEK

Aramalarda ayrıca ABD ve İngiltere ordusunca en çok kullanılan tüfeklerden biri olduğu belirtilen M4A1, 26 anti-tank, 60 milimetrelik 50 havan mühimmatı, 4 gaz maskesi, 8 filtre, 68 el bombası, 5 tüp, 2 telsiz, 3 şemsiye, 50 sevk fişeği, 26 kalaşnikof şarjörü, 4 HK-33 şarjör, 10 dragunov şarjörü, birer RPG-7, çanak anten, kıyma çekme makinesi, kamera, testere, örgütsel doküman, doçka sehpası ve elektrikli fırın ile gıda maddeleri de ele geçirildi.

TAM OTOMATİK HALE GETİRİLDİ

Askeri kaynaklar, terör örgütünden ele geçirilen M4A1 silahına da dikkat çekerek M16'nın otomatik ateş modunda kabzasının çok ısınıp elde tutulamayacak hale gelmesi gibi bazı teknik sorunların Amerika Birleşik Devletlerini başka bir tüfek arayışına ittiğini, böylece M4 Karabinanın ortaya çıktığını vurguladı.

Yarı otomatik olduğundan bir kez daha geliştirildiği ve tam otomatik hale getirildiği belirtilerek şu anda Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta (İngiltere) en çok kullanılan tüfeklerden biri olduğuna dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Özel Kuvvetler, Sualtı Savunma, Sualtı Taarruz, Polis Özel Harekat birimlerince kullanıldığı da bildirildi.

KIYMA ÇEKME MAKİNESİ

PG-7, çanak anten, kıyma çekme makinesi, kamera, testere, örgütsel doküman, doçka sehpası ve elektrikli fırın ile gıda maddeleri de ele geçirildi.