BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD ve BM cemaatin yanındaymış

Zaman yazarı Ahmet Kurucan'a göre ABD ve Birleşmiş Milletler, 17 Aralık sürecinde cemaatin yanında duruyor.

Abone ol

Gülen'in mesajının BM salonunda okunmasını bugünkü köşesinde değerlendiren Kurucan, "Amerika ve BM’nin nerede durduğunun bir başka resmidir diye düşünüyorum" diye yazdı.

193 ülkenin 176’sının büyükelçi seviyesinde temsil edildiği Cenevre’deki BM Konferansı’nda Gülen'in videolu bir mesajı yapması ne anlama geliyor?

‘Barış İnşası İçin Sivil Toplumun Seferber Edilmesi’ konulu barış zirvesinde okunan videolu mesaj konuşulmaya devam ediyor.

Tartışmalar sürerken, Zaman gazetesinin ilahiyatçı kökenli yazarı Ahmet Kurucan'dan konuya ilişkin ilginç bir yorum geldi. "Cenevrede bir toplantı" başlıklı bugünkü yazısında, o konuşmayı bakın nasıl değerlendiriyor:

"BM İFTİRALARA ALDIRIŞ ETMEDİ"

"Bir; konferansın sembolik değeri. Aylar önceden planlanmış olmasına rağmen bir emirle veya bir mazeret inşası ile iptali mümkün olan bu konferansın “paralel yapı” iddia, itham ve iftiralarına BM’nin aldırış etmediğinin göstergesi olarak okumak mümkün. Selçuk Gültaşlı’nın yazısından öğrendiğimize göre hükümet yanlılarının, bazı konuşmacıları toplantıya katılmaktan vazgeçirmek için yaptığı çalışmaları da buraya ayrıca not etmek gerek.

"AMERİKA VE BM'NİN NEREDE DURDUĞUNUN BİR BAŞKA RESMİ"

İki; Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mesajının BM salonunda okunması. Mesajın muhtevası bir kenara, 17 Aralık’tan bu yana devletin her türlü imkânını kullanan hükümet eliyle adeta “şeytanlaştırılan” veya “şeytanlaştırılmak istenen” bir kişinin mesajının o salonda okunması sessiz diplomasinin kulakları sağır eden gür bir sesle verdiği cevaptır. Bu cevabı Beyaz Saray’ın Rumi Forum’la birlikte Kurban Bayramı kutlamalarıyla birlikte mütalaa edilmeli. Bu iki cevap “yolsuzluk soruşturmaları” ile “Cemaat’i karalama çabaları” arasında Amerika ve BM’nin nerede durduğunun bir başka resmidir diye düşünüyorum.