BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  GÜNCEL

ABD: Türkiye'nin kendini savunma hakkına saygı duyuyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, Türkiye'nin PKK'ya yönelik yaptığı hava operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, Türkiye'nin PKK'ya yönelik yaptığı hava operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bakey, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz. ABD'nin terör örgütleri listesinde olan PKK, terörist eylemlerinden vazgeçerek Türkiye hükümetiyle diyalog içine girmelidir" ifadesini kullandı.

Baskey, açıklamasında, "Aynı zamanda, tansiyonun azaltılması ve iki taraf da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmelidir. Şiddet, uzun vadeli güvenlik ve gelişimi açısından Türkiye vatandaşlarının yararına değildir" görüşüne yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk da, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" dedi.

McGurk Twitter hesabından, "PKK'nın Türkiye'deki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" ifadesini kullandı.

McGurk, "tansiyonun azaltılması ve iki tarafın da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmesi" çağrısında da bulundu.

Mcgurk ayrıca, "PKK'ya karşı yapılan bu saldırılar ile IŞİD'e karşı Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin yoğunlaştırılmasına yönelik geçtiğimiz günlerde ortaya konulan anlayış arasında bir bağlantı yoktur. IŞİD'e karşı tüm ortaklarımız ve Türkiye ile işbirliğimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.