BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD Rusya'yı kuvvetle kınadı

ABD yönetimi, Rusya'ya ait bir konvoyun Ukrayna sınırını geçmesini "kuvvetle" kınadı.

Abone ol

Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rus konvoyunun Ukrayna sınırı ötesine hareketinden çok endişeliyiz. Bu eylemi ve Rus güçlerinin bölgede gerilimi artıran her türlü adımını kuvvetle kınıyoruz" dedi.

Rusya'nın, ister insani yardım konvoyu kılıfı altında ister başka bir bahaneyle olsun, Kiev yönetiminin sözlü izni olmadan Ukrayna'ya araç, personel ya da hiçbir türden kargo göndermemesi gerektiğini vurgulayan Kirby, "Bu, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün Rusya tarafından ihlalidir. Rusya, araçlarını ve personelini Ukrayna topraklarından derhal geri çekmelidir" diye konuştu.

Kirby, Rusya'nın bunu yapmadığı takdirde ilave bedellere maruz kalacağı ve daha fazla yalnızlaşacağı uyarısında bulunurken, ABD olarak bundan sonra atılabilecek adımlara dair uluslararası ortaklarla istişare halinde olduklarını dile getirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da Rus konvoyunun Ukrayna sınırını geçerek Ukrayna'nın egemenliğini açıkça ihlal ettiğini ve bunu şiddetle kınadıklarını kaydetti.