BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  GÜNCEL

ABD polisi Ferguson'da 50'den fazla kişiyi tutukladı

İki ay önce silahsız siyah genç Michael Brown'un polis tarafından öldürüldüğü Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında yaşananları protesto eden gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınanlar arasında insan hakları savunucusu Cornel West de var.

Abone ol

İki ay önce 18 yaşındaki silahsız siyah genç Michael Brown'un polis tarafından öldürüldüğü Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında yaşananları protesto eden gruba polis müdahale etti.

Gözaltına alınanlar arasında insan hakları savunucusu Cornel West de var.

Michael Brown'un polis tarafından vurulmasını protesto eden yüzlerce kişi "Ferguson Ekimi" olarak adlandırdıkları dört günlük eylemi başlatmıştı.

Pazartesi günü kasaba merkezinde ABD'de polis tarafından öldürülen sivillerin isimlerini okuyan grup, daha sonra polis karakoluna yürüdü. Protestocular polisin bina önünde oluşturduğu kordonu kırmaya çalışınca müdahale geldi.

Protestolara katılan insan hakları savunucusu Cornel West, çıkan olaylar sırasında gözaltına alındı.

Bir dönem Harvard Üniversitesi'nde profesörlük yapmış olan West, ABD'de özellikle ırkçılık üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor ve Demokratik Sosyalistler Partisi'nin de liderleri arasında.

Soruşturma devam ediyor

Michael Brown'u vuran polis memuru hakkında açılan soruşturma ise devam ediyor. Darren Wilson, olayla ilgili ifade verse de şu ana kadar kendisine doğrudan bir suçlama yöneltilmiş değil.

Jüri polis memuru aleyhinde dava açılıp açılmamasına henüz karar vermedi.

"Ferguson Ekimi" protestocularının taleplerinden birisi de Wilson'un 'adam öldürme' suçuyla yargılanmasının başlaması yönünde.

Ağustos ayında yaşanan olayın ardından Missouri'nin Ferguson kasabasında protestolar başlamış ve sokağa çıkan göstericilere polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etmiş, kasabada olağanüstü hal ilan edilmişti.

İki ay önce yaşanan protestolar sırasında aralarında Washington Post ve CNN muhabirlerinin de bulunduğu 6 gazeteci gözaltına alınmıştı.