21 Mayıs 2012, Pazartesi

Piyasalar
IMKB : 56.936  
Dolar : 1,8309  
Euro : 2,3388  
Altın : 629,17  

İstanbul
22°

 

Ankara
23°

 

Ağrı
22°

 
İşadamlarının yeşil pasaportu olacak!
İşadamlarının yeşil pasaportu olacak!
STV, Ruşen Çakır'a çok fena çarptı
STV, Ruşen Çakır'a çok fena çarptı
Türk mucit saç sorununu çözdü!
Türk mucit saç sorununu çözdü!
Time dergisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü yazar Paul Auster arasındaki polemiği 'kahvehane polemiği' sözleriyle değerlendirdi

Time dergisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü yazar Paul Auster arasındaki polemiği 'kahvehane polemiği' sözleriyle değerlendirdi

05 Şubat 2012 Pazar 13:04
 

Time dergisince yayınlanan bir yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü ABD'li yazar Auster arasındaki atışma değerlendirilirken, "İnternet tarafından körüklenen, en olmayacak karşıtlar arasında bir söz düellosu, bu hafta Atlantiğin iki tarafı arasında fırtına gibi esti" denildi.

Yazıda Erdoğan ile Auster'in "kahvehane vari bir polemiğe" giriştikleri, bunun gerçekten "Türkiye'nin irtifa kaybetmesine yol açacağı" değerlendirmesine de yer verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü ABD'li yazar Paul Auster arasındaki atışma, Batı'nın önde gelen medya kuruluşlarının bloglarında tartışılmaya devam ediliyor.

Time dergisince yayımlanan bir yazıda, "İnternet tarafından körüklenen, en olmayacak karşıtlar arasında bir söz düellosu, bu hafta Atlantiğin iki tarafı arasında fırtına gibi esti" denildi. Yazıda Erdoğan ile Auster'in "kahvehane vari bir polemiğe" giriştikleri, bunun gerçekten "Türkiye'nin irtifa kaybetmesine yol açacağı" görüşleri de yansıtıldı.

Time dergisince yayımlanan "Erdoğan, Auster'e karşı. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan neden Blooklyn'de yerleşik bir yazar ile kavga ediyor" başlığı ile yayınlanan yazıda "İnternet tarafından körüklenen, en olmayacak karşıtlar arasında bir söz düellosu, bu hafta Atlantiğin iki tarafı arasında fırtına gibi esti" denildi. Atışmayı, Auster'in tutuklu gazeteciler nedeniyle Türkiye'yi ziyaret etmeyeceği yönündeki açıklamalarının tetiklediği belirtilen yazıda halen 100 kadar gazetecinin cezaevinde bulunduğunu, hükümetin de gazetecilerin habercilikten değil yasa dışı faaliyetlerinden dolayı yargılandığında ısrar ettiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan ile Auster arasında tartışmaya ilişkin ayrıntıların da aktarıldığı yazıda cezaevindeki gazeteciler çoğunun Kürt basını için çalıştığını ve KCK'yı "kökünden sökmeye yönelik bir plan çerçevesinde tutuklandığı" belirtildi.

"TÜRKİYE'NİN İRTİFA KAYBETMESİNE YOL AÇAÇAK"

Ancak, tutuklananlar arasında "tanınmış ve saygı duyulan" Profesör Büşra Ersan ve çalışmaları uluslararası alanda takdir edilen yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğuna dikkat çekilen yazıda "Auster olayı, hemen Türkiye'de manşet oldu" denildi. ABD'li dergi, yazıda bir Türk köşe yazarının, "Hiçbir zaman tasavvur edemeyeceğim şeylerden biri, önemli bir küresel siyasi şahsiyet haline gelmiş olan Başbakan Erdoğan ünlü yazar Paul Auster ile kahvehane vari bir polemiğe girişebileceğidir. Evet bu, Türkiye'nin irtifa kaybetmesine yol açacak" sözlerinin de yansıttı. Time'nin bloğunda şöyle devam edildi:

"Haziran ayında büyük bir çoğunlukla yeniden seçilen karizmatik Erdoğan, son yıllarda, giderek yüksek profilli bir lider oldu, özellikle Arap Baharı'nın ardından. Araştırma grubu TESEV'in yeni bir anketine göre, onun yönetiminde Türkiye, halen Ortadoğu'daki 16 ülkenin insanları arasında en popüler ülkedir. Katılımcıların yüzde 60'ından fazla Türkiye'nin olumlu bir rol modeli olduğunu düşündüklerini söylediler."

"ERDOĞAN'IN OTORİTER EĞİLİMİ GİDİREK DAHA ÇOK ELEŞTİRİ ÇEKİYOR"

Time, "ironik olarak Türkiye'nin çekiciliği için dile getirilen başlıca sebep, demokratik rejimidir" dediği yazısında Türkiye'nin canlı ekonomisi veya Müslüman kimliği gibi başka faktörlerin olduğunu belirterek, "Ancak, tam o açıdan Erdoğan'ın otoriter eğilimi, yurt içinde ile Avrupa ve ABD'den giderek artan eleştirileri çekiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine göre 2011 yılında Türkiye, Avrupa'da basın özgürlüğünü en çok ihlal eden ülke oldu" yorumunu yaptı.

"AUSTER SONUNCUSU OLMAYABİLİR"

Yazı, "Erdoğan da, muhalif görüşlere pek katlanmıyor ve kendisini eleştiren gazeteci ve karikatüriste karşı dava açmada tereddüt etmiyor. Bu nedenle, Paul Auster, onun öfkesini çeken uluslararası çaptaki ilk romancı olsa da sonuncusu olmayabilir" sözleriyle noktalandı.

Facebook'ta PaylaşBu elma her derde deva!
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (9) adet yorum eklenmiştir.
TofanK
05 Şubat 2012 Pazar 23:39
Auster Türkiyeye gelse kesin AKP yi yıkma bahanesiyle içeri atarlar
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
ulukan
05 Şubat 2012 Pazar 21:04
seni hep banko tek geçerim Başbakanım..adamın hası,gönüllerin baştacısın Recep Tayyip Erdoğan..
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
sco@omerFX
05 Şubat 2012 Pazar 19:36
tarihini bilen kısmına, ordu vekiliniz var, hani kurtuluş savaşı falan yok, hepsi yalan diyen kişide dahilmi arkadaş.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
 
 
 
 
 
 
21 Mayıs 2012 Pazartesi 10:24
21 Mayıs 2012 Pazartesi 10:18
21 Mayıs 2012 Pazartesi 10:15
21 Mayıs 2012 Pazartesi 10:06
 
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -