BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  DÜNYA

ABD parasız kaldı Türkiye elçilik hesabından atılan twitlere bakın!

AMERİKA'da Donald Trump'ın hükümeti bütçe krizi sebebiyle kapatmasının ardından Türkiye'deki büyükelçilik ve başkonsoluklar parasız kaldı. Bugün gelen 2 twit sosyal medyada gündem oldu.

Abone ol

ABD'de federal hükümet geçen Cumartesi, Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizi sonucunda kısmen ve geçici olarak kapandı. Bu gelişme, ABD Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul ve Adana konsolosluklarının sosyal medya hesaplarını da etkiledi.

Ödeneksiz kalan elçiliklerden 'paramız yok hesapları yenilemeyeceğiz' twitleri geldi. Büyükelçilik ve konsoloslukların Twitter hesaplarından yapılan duyuruda şöyle denildi:

-"ABD'de federal hükümetin ödenek yokluğundan dolayı kısmen kapanması nedeniyle bu hesap düzenli olarak güncellenmeyecektir. Acil emniyet ve güvenlik bilgileri hariç, tüm işlemler yeniden başlayana kadar bu hesabı güncellemeyeceğiz. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz".

'ŞİFREYİ VER BEN GÜNCELLEYEYİM'
ABD temsilciliklerinin duyurusu, sosyal medyada ilginç yorumlarla karşılandı. ABD'nin kararına yönelik dikkat çeken yorumlardan bazıları şöyle:

*"Zarar ediyorsa kapatın tabi',
*'Cuma çıkışı bir şeyler toplayalım',
*'Parasızlıktan Twitter hesabını bile beklemeye aldılar',
*'Sizde hayrına işe gitmek, 'vatan sağ olsun' demek yok galiba', *'Özelleştirirseniz talibim',
*'Şifreyi ver ben güncelleyeyim."

İşte ABD elçiliğinin hesabından atılan o twitler: