BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  DÜNYA

ABD ordusundan skandal YPG paylaşımı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bir kez daha YPG'li teröristlerle ilgili üst üste tweet attı. Tepkilere neden olan paylaşımlarda, PKK'nın Suriye kolu YPG'li teröristler yer alıyor ve savaşçı olarak tanımlanıyor.

Abone ol

CENTCOM'dan YPG tweetleri! ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bir kez daha YPG'li teröristlerin yer aldığı fotoğrafları paylaştı. Türkiye'nin tepkilerine neden paylaşımlar, terör propagandası yapılıyor iddialarıyla eleştirilirken, fotoğraflardaki teröristlerin yaşlarının küçük olması dikkat çekti.

Ortadoğu başta olmak üzere çok sayıda bölge ülkesinde ABD ordusu birliklerine komuta eden CENTCOM'un bu akşam üstü attığı ilk tweet'te, "Kamuoyunun talebi üzerine Suriyeli DEAŞ karşıtı kadın savaşçıların daha fazla fotoğrafını yayınlıyoruz" denildi.

CENTCOM'un paylaştığı ikinci fotoğrafa ise "silah talimi" notu düşüldü. 

Üçüncü tweet'te ise bir başka fotoğrafa eşlik eden "Savaşa hazır" ifadesi yer aldı.

"TERÖR PROPAGANDASI YAPIYOR"

CENTCOM bu kişilerin Suriye'de hangi örgütün saflarında yer aldığını doğrudan açıklamasa da, yüzlerce kez retweet edilen üç mesaj büyük tartışma yarattı.

Bu kişilerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG saflarında savaştığını belirtenler ABD'yi terör propagandası yapmakla suçladı.

Genç kızların çocuk yaşta göründüğünü, ABD'nin "çocuk savaşçıları" kullandığı da iddia edildi.

Terör örgütü YPG sempatizanları da ABD'ye tepki gösterdi, bu paylaşımlar nedeniyle fotoğraftaki kişilerin DEAŞ tarafından hedef alınabileceğini savundular.

CENTCOM'un resmi Twitter hesabı geçen ay da YPG'nin ana unsur olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) "PKK ile ilgimiz yok" açıklamasını retweet ederek Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “CENTCOM aklını mı yitirdi” diye sormuş, Savunma Bakanı Fikri Işık ise “YPG ile işbirliği yılanla çuvala girmektir” demişti.