BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  DÜNYA

ABD, Kur'an-ı yakanların peşinde

Afganistan'daki bir Amerikan üssünde Kur'an-ı Kerim ve diğer dini kitapların yakılmasıyla ilgili beş Amerikan askerinin kimliğinin tespit edildiği bildirildi.

Abone ol

Washington Post gazetesinin haberinde, Afganistan'da bulunan soruşturmacılara göre, bu askerlerin, "aşırı dincilerin mesajları ve yazılarını içerdiği" gerekçesiyle, Kur'an-ı Kerim'leri Bagram üssündeki gözaltı merkezinden aldıkları, kitapların daha sonra saklanmak üzere bir büroya yerleştirildiği, ancak kitapların buradan atılmak amacıyla alınarak üssün çöplüğüne götürüldüğü, burada yakıldığı belirtildi.

Askeri yetkililere göre, bu askerlere "kınama cezası verileceği", ancak isimlerinin açıklanmasının beklenmediği belirtildi.

Bir yetkili, bu askerlere rütbe düşürme cezası verilebileceğini söyledi.

Bagram üssü yakınlarındaki bir gözaltı merkezinin kütüphanesinde bulunan Kur'an-ı Kerim ve diğer dini kitapların aşırı dincilerin mesajları ve yazılarını içerdiği gerekçesiyle yakılmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama ve Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den özür dilemişti. Ülke genelinde yapılan protesto gösterilerinde 30 kadar kişi yaşamını yitirdi, 200 kişi yaralandı.