BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

ABD Konsolosluk çalışanının kızı ve eşi için karar çıktı!

Hakkında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı olan ancak konsolosluk binasında saklandığı için gözaltına alınamayan ABD konsolosluk çalışanı N. Mete Cantürk'ün gözaltındaki eşi ve kızı savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abone ol

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunda çalışan ve hakkında gözaltı kararı olmasına rağmen konsolosluk binasında saklandığı için yakalanamayan N. Mete Cantürk'ün gözaltında olan eşi ve kızı emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilirken savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

N. Mete Cantürk, hakkında gözaltı kararı çıkmasının ardından İstanbul Konsolosluk binasına girmiş ve bir daha da çıkmadığı tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan ancak gelmeyen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin eşi S.C. ve kızı K.İ.C., savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABD Konsolosluğu çalışanlarına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında Metin Topuz da, 'siyasi ve askeri casusluk, anayasal düzeni bozmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Metin Topuz'un, 17-25 Aralık öncesi, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan firari Zekeriya Öz ve operasyonu düzenleyen emniyet müdürleri ile düzenli olarak telefonla görüştüğü belirlenmişti.

ABD Büyükelçisi yalan söyledi! Orada saklanıyor!

Son dakika! ABD Konsolosluğunda ikinci gözaltı!