BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.434,16
HABER /  DÜNYA

ABD, İngiltere ve Fransa Esed rejimini bombaladı! 3. Dünya Savaşı çıktı mı işte son durum...

ABD Başkanı Trump'ın emriyle ABD donanması Esed rejiminin kimyasal hedeflerini ve cumhuriyet muhafızlarını füzelerle vurdu... ABD güçlerine Fransa ve İngiltere de destek verdi. Saldırıda başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alındı. Saldırı sonrası Putin ilk kez konuştu. İşte son dakika gelişmeler...

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki kimyasal saldırıya cevap olarak bu gece yarısı Esed rejimini vurma emri verdi. Saldırının başladığını bizzat Trump duyururken, ABD güçlerine Fransa ve İngiltere de destek verdi. Saldırıda başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alındı. Mezze Havaalanı, 41.Tugay ve bir kimyasal silah araştırma merkezi vurulan yerler arasında... İşte Suriye'den son dakika gelişmeler..

TRUMP: GÖREV TAMAMLANDI

ABD Başkanı Donald Trump saldırının ardından yeni açıklama yaptı. Trump, yaptığı yeni açıklamada "Suriye'de mükemmel şekilde yerine getirilmiş saldırı, görev başarıyla tamamlandı" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de İngiltere ve Fransa'nın da desteğiyle gerçekleştirilen operasyonun ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımla, "Dün gece Suriye'de mükemmel bir operasyon gerçekleştirildi. Fransa ve Birleşik Krallık'a ordularının gücü ve bilgeliği için teşekkür ederim. Daha iyi bir sonuç olamazdı. Görev tamamlandı." açıklamasında bulundu.

BEŞAR ESAD İLK KEZ KONUŞTU

Kendisini telefonla arayan İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yle konuşan Esad, "Batı kontrolü kaybettiği için saldırdı." açıklamasını yaptı.

İRAN CUMHURBAŞKANI: ORTADOĞU'DA YIKIMA YOL AÇACAK

iran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye'ye düzenlenen hava harekatına ilişkin açıklama yaptı. iran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Saldırı Ortadoğu'da yıkıma neden olacak" açıklamasında bulundu.

RUSYA: 103 FÜZEDEN 71'İ ÖNLENDİ 

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Suriye hava savunma sistemlerinin ABD, İngiltere ve Fransa'nın saldırısı sırasında fırlatılan 103 füzenin 71'ini önlediğini belirtti

MAY AÇIKLADI: YENİ OPERASYON YAPILACAK MI?

İngiltere Başbakanı May kameraların karşısına geçip operasyonun gerekçelerini anlattı. Esed'e ciddi zarar verildiğini söyleyen May, "Bu operasyon, Suriye'nin kimyasal silah kapasitesini ortadan kaldırmak için düzenlendi. Yeni bir operasyon olması durumunda, parlamentoya gideceğiz, ama bu tek seferlik bir operasyondu."

MERKEL: DESTEKLİYORUZ

Amanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de ABD, Fransa ve İngiltere'nin gerçeklştirdiği operasyonla ilgili, "Müttefiklerimizin gerçekleştirdiği hava operasyonunu destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

PUTİN İLK KEZ KONUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Putin ABD İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik hava operasyonunun ardından ilk kez konuştu. Putin, 'En sert biçimde kınıyoruz' dedi.

Saldırıyı terörle mücadele ön safta yer alan egemen bir devlete yönelik saldırganlık eylemi olarak niteleyen Putin, saldırının tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı etki yaratacağının altını çizdi.

AVRUPA BİRLİĞİ DE DESTEK VERDİ

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Duma'daki kimyasal saldırının ardından Esed rejimine karşı ABD, İngiltere ve Fransa'nın düzenlediği hava harekatına AB'nin destek verdiğini açıkladı.

RUSYA BM'Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

 Bu harekat sonrası Rusya, BM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. 

İRAN'DAN SERT AÇIKLAMA 

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'nin başkenti Şam'a gerçekleştirdikleri saldırıyı sert bir dille eleştirerek sonuçları hakkında uyardı. Yapılan açıklamada ""Söz konusu saldırı ile süreç değişmeyecek ancak durum daha karışık bir hale gelecektir" denildi.

HAMANEY'DEN "HAYDUT" AÇIKLAMASI

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Batılı ülkelerin Suriye'ye karşı düzenlediği saldırının 'hiçbir kazancı olmayan bir suç' olduğunu söyledi.

Hamaney "ABD ve müttefikleri Suriye'deki suçlardan hiçbir kazanç elde edemeyecek. Suriye'ye saldırmak bir suçtur. Amerikan Başkanı, İngiltere Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı birer hayduttur" dedi.

OPERASYONA TÜRKİYE'DEN DESTEK

 Türkiye Dışişleri Bakanlığı ABD, ingiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik operasyona ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "üm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

 NATO'DAN DESTEK

NATO, ABD ile İngiltere ve Fransa'nın, Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesiyle ilgili hedeflerini vurmaya başlamasını desteklediğini bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı yazılı açıklamada, ABD ile İngiltere ve Fransa'nın Beşşar Esed'in kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik saldırısını desteklediğini belirterek, "Bu saldırı rejimin Suriye halkına tekrar kimyasal saldırı düzenleme gücünü zayıflatacaktır." ifadesini kullandı.

RUSYA'DAN PEŞ PEŞE TEPKİLER

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'nin Duma'daki kimyasal saldırı sonrası Esad rejimine yönelik başlatığı operasyona Rusya'dan peş peşe tepkiler geldi. Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antanov 'Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak' derken Parlamentonun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin ise, "Rusya bu yaşananları saldırganlık eylemi olarak görmektedir' yorumunu yaptı.

RUSYA: BATILI ÜLKELER, BARIŞ YAKLAŞIRKEN SURİYE'YE SALDIRDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova Batılı müttefiklerin, Suriye'de barış yaklaşırken ülkeye saldırma kararı aldığını söyledi.

Zakharova Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda "Dünyada ahlaklı liderlik yaptıklarını ve müstesna olduklarını düşünenler. Şu anda, tam barış içinde bir gelecek şansı kazanmışken Suriye'nin başkentini bombalamak için gerçekten müstesna olmalısınız" dedi.

MAY VE MACRON'DAN İLK AÇIKLAMALAR

 Trump'ın saldırı emrini verdiğini duyurmasının ardından kısa süre sonra müttefikleri İngiltere ve Fransa’dan da açıklama geldi. “Amerikalı ve Fransız müttefiklerimizle birlikte hareket ediyoruz” diyen İngiltere Başbakanı May, "Suriye'ye karşı güç kullanmaktan başka alternatif yok. Bu operasyon, iç savaşa müdahale değildir. Rejim değişikliği ile ilgili değildir” diye konuştu. "Suriye'de kimyasal silah kullanımının normalleşmesine müsamaha edemeyiz" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, "orduya ABD güçlerine destek verin emri verdim" ifadelerini kullandı.

Barza bölgesindeki kimyasal deposu ile bilimsel araştırma merkezi böyle vuruldu.
TOMAHAWK FÜZELERİ İLE VURULDU

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin "saldırı emri" verdiğini söyledi. Trump, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu. Trump'ın saldırı emri sonrası Şam'dan patlama sesleri duyulmaya başladı. ABD, saldırılarda savaş uçakları ve Tomahawk füzelerini kullandı.

UÇAKSAVARLARLA KARŞILIK VERİLDİ

Suriye devlet televizyonu hava saldırılarına uçaksavarlarla karşılık verildiğini bildirdi. CNN'nin haberine göre Suriye Devlet televizyonu Suriye hava savunma sisteminin, Şam’ın banliyösündeki El Kişvah’ta 13 füzeyi vurduğunu öne sürdü. ABD Savunma Bakanlığı, "Suriye'deki operasyonumuzu bozmaya çalışan askeri platformları veya ekipmanları hedefleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Trump, Esed rejimini vurdu! İşte ilk görüntüler...Trump, Esed rejimini vurdu! İşte ilk görüntüler...Trump, Esed rejimini vurdu! İşte ilk görüntüler...Trump, Esed rejimini vurdu! İşte ilk görüntüler...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

NERELER VURULDU... İŞTE O HEDEFLER

 ABD bombardımanı Barza bölgesinde kimyasal silah yapımıyla ilgili bilimsel araştırma merkezi, Qaysun dağlarında Cumhuriyet Muhafızları genel merkezi, Mezzeh Askeri Havaalanı, Damir Askeri Havaalanı, Alkaswa bölgesi ve başkent Şam'da bazı merkezleri kapsadı.

SALDIRI BİR SAAT SÜRDÜ

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasından yaklaşık bir saat sonra Pentagon'da basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı James Mattis ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, operasyonun ilk dalgasının bittiğini duyurdular.

ABD Suriye'yi neden vurdu? Beyaz Saray madde madde açıkladı...

 ESED İLK SALDIRIDAN DERS ALMADI

Yeni saldırı planlarının olmadığını belirten ABD Savunma Bakanı James Mattis, “Esad rejiminin geçen sene mesajı almadıkları anlaşılıyor. Şimdi biz ve müttefiklerimiz daha sert vurduk ve hep birlikte Esad’a ve onun katil kurmaylarına yeni bir silahlı saldırı daha düzenlememeleri gerektiğine dair mesajımızı gönderdik” dedi.

İLK DALGA SALDIRI SONA ERDİ... ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine karşı yürütülen ilk dalga saldırının sona erdiğini duyurdu.

ESAD POZ VERDİ

Saldırıya Rusya'dan sert cevap: Sonuçsuz kalmayacak!