BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  DÜNYA

ABD ilk defa İsrail'i suçladı

Beyaz Saray, Gazze'de BM okulunun vurulmasından İsrail topçu birliklerinin sorumlu olduğuna dair "pek şüphe" olmadığını belirtti.

Abone ol

İsrail kabul etti; ancak ABD hala diplomatik dille kıvırma telaşında! İsrail'in vurulan BM okulunun bulunduğu bölgeye ateş edildiğini açıklamasının ardından Beyaz Saray, sivillerin de vurulduğu bombalamayla ilgili açıklama yaptı. Sözcü Josh Earnest, saldırıyla ilgili "hangi tarafın yaptığına ilişkin şüphe yok gibi" ifadesini kullanırken, ABD halkının her iki taraf için de dua ettiğini söyledi.

İsrail'i bu kez ABD'nin diplomatik dili bile kurtaramadı! Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'in oldukça diplomatik bir üslupla değerlendirdiği İsrail'in BM okulunu bombalamasına ilişkin, "şüphe yok gibi" ifadesini kullandı. Sözcü Earnest, saldırıyla ilgili şöyle konuştu:

"Dolayısıyla, bu trajik olayın tam ve acil şekilde soruşturulmasının öneminin altını çizsek de olaya hangi tarafın topçu birliklerinin karıştığına dair çok şüphe yok gibi görünüyor"

"TÜMÜYLE KABUL EDİLEMEZ" 

Earnest, "Şiddetten kaçan masum sivilleri barındıran bir BM tesisinin bombalanması tümüyle kabul edilemez ve tümüyle savunulamaz" ifadesini kullandı.

Masum Filistinlilerin hayatlarını kaybetmesinin trajik olduğunu belirten Earnest, Amerikan halkının dualarının bu korkunç çatışmada yaşamlarını yitirenlerin aileleriyle olduğunu kaydetti.

Earnest, İsrail'in masum sivillerin hayatlarını korumada daha fazlasını yapabileceğini ve yapması gerektiğini vurguladı.

ABD yönetimi dün, İsrail'in Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı okula düzenlediği ve en az 15 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınamış, ancak saldırıdan direkt İsrail'i sorumlu tutan bir ifade kullanmamıştı.