BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,77
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL

ABD gözlem noktasını PKK'ya bıraktı

Olası Fırat operasyonu öncesi birlikler temizlik harekatına başlamak için emir beklerken sınır hattından dikkat çeken bir haber geldi. Her fırsatta YPG/PKK'ya destek veren ABD bu kez de Tel Abyad'da yaptığı gözlem noktasına YPG'li teröristleri yerleştirdi. Türkiye sınırının an be an izlendiği nokta olası bir operasyonda ilk vurulacak noktalar arasında olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Fırat’ın doğusuna düzenlenecek operasyon öncesi ABD-PKK/PYD ittifakı birkez daha gözler önüne serildi. ABD, Türkiye sınırına 2 kilometre mesafede inşa ettiği korsan gözlem noktasını terör örgütü PKK’ya teslim etti.

ABD ASKERİNİN BOŞLUĞUNU YPG'Lİ TERÖRİSTLER DOLDURUYOR

TSK ve Suriyeli muhaliflerin ortaklaşa düzenleyeceği harekât öncesi gözlem noktasını terk ederek güneye inen ABD askerlerinin boşluğunu teröristler doldurdu.

MEHMETÇİĞİ SINIR HATTINDAKİ HAREKETLİLİĞİ KAYIT ALTINA ALINIYOR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Binaya yerleşen terör örgütü üyeleri, korsan yapının bir kısmını brandalarla kapattı.2 terörist ise çatı katına çıkarak dürbünlerle Türkiye sınırını izlemeye başladı. PKK’lılar yanlarında getirdikleri tele-objektifli fotoğraf makineleriyle Mehmetçiğin sınır hattındaki hareketlerini fotoğraflamaya çalıştı.

ABD VERDİ PKK KULLANIYOR

Korsan gözlem noktasının ‘güvenliği’ ise ABD tarafından teröristlere verilen araçlarla sağlanıyor. O çevredeki siperlere konuşlanan çok sayıda zırhlı araç, yönünü Türkiye’ye çevirdi. Bazı araçların içerisinde radar sistemlerinin bulunduğu görüldü.

OLASI OPERASYONDA İLK VURULACAK HEDEFLERDEN BİRİ

Fırat’ın doğusuna yönelik Türkiye’nin başlatacağı harekâtın en önemli cephesi şüphesiz Tel Abyad olacak. İçerisinde teröristlerin bulunduğu gözlem noktasının ‘ilk vurulacak yerler arasında olduğu’ belirtiliyor.ABD’nin kurduğu binanın tam karşısındaki Öncül köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir gözlem kulesi bulunuyor. 40 kilometre uzaktaki hedefi vurabilen çok sayıda Fırtına obüsü de Akçakale-Tel Abyad hudut hattında konuşlanmış vaziyette. Obüslere sahra topları, çok namlulu roketatar (ÇNRA) ve füze sistemleri de eşlik ediyor. Birlikler temizlik harekâtına başlamak için emir bekliyor.