BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD geri adım mı atıyor? Kritik açıklamalar üst üste geliyor

ABD Başkanı Trump'ın skandal Kudüs kararı sonrası oluşan tepkiler ABD'ye geri adım mı attırıyor? Önce Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin İsrail ziyareti iptal edildi şimdi de Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan flaş bir açıklama geldi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs kararıyla ilgili Washington'dan üst üste geri adım sinyalleri gelmeye devam ediyor. Önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in İsrail ziyareti süresiz olarak ertelendi. Hemen ardından ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İsrail Büyükelçiliği'nin en erken 3 yıl sonra Kudüs'e taşınabileceğinin bunun bile fazlasıyla hırslı olduğunu açıkladı.

SALI GÜNÜ KONUŞTU BUGÜN SIZDI: ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, salı günü bakanlıkta yaptığı bir konuşmada Trump'ın İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı için ''Bu öyle hemen olacak bir şey değil. Muhtemelen üç yıldan evvel olmaz, bu hedef bile fazlasıyla hırslı olur'' dedi.

KASIM 2020 SEÇİMİNE DEK HAYATA GEÇEMEYEBİLİR: ABD Başkanı Donald Trump ile arasındaki görüş ayrılıkları sık sık medyaya sızan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, son açıklamasıyla Kasım 2016 seçimiyle başkanlık koltuğuna oturan Trump'ın 4 yıllık görev süresinde Kudüs'e taşınma kararının uygulanamayabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Trump'ın 2020 ABD başkanlık seçimini kazanıp kazanamayacağını öngörmek içinse henüz çok erken.

GEÇEN HAFTA 'İKİ YIL' DEMİŞTİ: New York Times gazetesinin aktardığına göre Tillerson Dışişleri Bakanlığı içinde yaptığı bir konuşmada ''Bu öyle hemen olacak bir şey değil. Muhtemelen üç yıldan evvel olmaz, bu hedef bile fazlasıyla hırslı olur'' dedi. ABD Dışişleri Bakanı, geçen haftaki değerlendirmesinde ise elçiliğin Kudüs'e taşınmasının iki yıl alabileceğini söylemişti.

​BEYAZ SARAY YETKİLİLERİ 5 YIL ÖRNEĞİ VERİYOR: Beyaz Saray yetkililerinin de arka planda verdikleri brifinglerde geçmişte ABD'nin elçilik yeri değiştirildiğinde taşınmanın 5 yıl aldığından, İsrail'de taşınma için 3-4 yıllık bir süreçten söz ettikleri belirtildi. Tillerson'ın son açıklamasının ise bugüne dek bu konuda Trump yönetiminin kayıtlara geçen en somut açıklaması olduğu vurgulandı.

ABD geri adım mı atıyor? Flaş İsrail kararı