BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  DÜNYA

ABD F-16’sı vuruldu

Afganistan'ın doğusunda ABD'ye ait F-16 uçağının Taliban militanları tarafından vurulduğu bildirildi. ABD'li yetkililer uçağın vurulduğunu doğruladı.

Abone ol

Sputniknews.com'da yer alan habere göre; AFP'nin haberine göre, ABD yetkilileri, F-16 savaş uçağının, büyük bölümü Taliban'ın kontrolünde olan Paktiya eyaletinin Seyyid Karam bölgesinde saldırıya uğradığını açıkladı. Uçağın büyük hasar gördüğü belirtildi.

ABD'li yetkililer, uçağın üsse dönmeden önce yakıt depolarını, 'havadan yere' füzesini ve 2 adet güdümsüz bombayı atmak zorunda kaldığını belirtti. 

Haberde, yenilenmiş F-16'nın fiyatının 100 milyon dolara vardığı kaydedildi. Taliban'ın daha önce ABD ve NATO'ya ait çok sayıda helikoptere saldırdığı ancak ilk defa havadaki bir F-16 uçağının vurulduğu belirtildi.

TALİBAN'IN ELİNDEKİ SİLAHLAR YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Taliban militanları, 13 Ekim Salı günü, bir Amerikan savaş uçağını düşürdüklerini ileri sürerek uçaktan atılan mühimmatın fotoğraflarını yayınlamıştı.

ABD'li yetkililer uçağın düşmediğini kaydederek vurulduğunu doğruladı. 

ABD'li yetkililerin yaptığı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçağı, 13 Ekim günü, Afganistan'ın Paktiya eyaletinde saldırıya uğradı. Yerden açılan ateş sonucu uçağın bir stabilizatörü ile bir mühimmatı vuruldu. Pilot, 2 yakıt deposunu ve 3 mühimmatı attıktan sonra güvenli şekilde üsse döndü. Pilot yaralanmadı" denildi.

Bir F-16 uçağının hedef alınabilmesi, Taliban'ın elindeki silahları yeniden gündeme getirdi.