BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  DÜNYA

ABD donanmasından skandal Türk bayrağı paylaşımı

ABD Donanması, kuruluşunun 241. yıl dönümünde twitter hesabında Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili tabloyu kullandı.

Abone ol

ABD donanmasının kuruluşunun 241. yıl dönümü dolayısıyla Twitter'daki paylaşımında Trablus kıyılarında Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğü gösteren temsili tabloyu kullanması tepki çekti.

Donanmanın resmi Twitter hesabında, "Amerika'nın denizcileri çetin, cesur ve hazırdır." ifadesine yer verilen iletide, elinde Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili bir tablonun kullanılması tepki çekti.

1. BERBERİ SAVAŞI

Söz konusu temsili tabloda, 1801-1805 yıllarında Libya'nın Trablus bölgesinde ABD ile Osmanlı Devleti'ne bağlı Berberi devletleri (Fas, Cezayir, Tunus ve Libya) arasında yaşanan 1. Berberi Savaşı'nın konu edildiği biliniyor.

Savaşın sonunda ABD, Akdeniz'e girişte Berberi korsanlarına ödedikleri yüklü miktarda vergiden muaf olma hakkını elde etmişti.

1. Berberi Savaşı'nı tarih öğretileri bakımından önemli gören ABD Donanmasının, içinde Türk bayrağı olan bu tür bir temsili tabloyu kurumsal hesabından paylaşmayı neden tercih ettiği ise henüz bilinmiyor.

Twitter'daki söz konusu iletiye tepki gösteren çok sayıdaki Türk ve yabancı kullanıcı, bunun Türk-Amerikan ilişkilerinin içinden geçtiği hassas döneme uygun bir paylaşım olmadığı konusunda birleşti.

TWİTTER'DA YORUM YAĞDI

Twitter kullanıcıları densiz paylaşıma tepki göstererek ABD donanmasının hesabına tepki içeren yorumlar yazdı.