BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,77
HABER /  GÜNCEL

ABD Büyükelçisi'nden son dakika vize açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jonn Bass'dan son dakika açıklamalar bomba oldu. Haftasonu gidiyorum diyen John Bass, vize krizinden, elçilikte saklandığı söylenen FETÖ'cüye kadar her soruya yanıt verdi. İşte son dakika açıklamalar;

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep; Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de bir dakika bile tutulmamalı" diye tepki gösterdiği ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'tan son dakika vize kriziyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Vize işlemlerini askıya alma kararını kendisinin değil ABD hükümetinin aldığını açıklayan Büyükelçi Bass, Erdoğan'ın kendisine yönelik sert sözleri için de "Saygıyla karşılıyoruz" dedi. 

ABD Büyükelçisi John Bass bugün Ankara'da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu büyükelçi bir dakika bile Türkiye'de tutulmamalı" dediği Büyükelçi Bass, "Bu hafta sonu Türkiye'den ayrılıyorum" dedi.

DİĞER ÇALIŞANLARI RİSKE ATMAMAK İÇİN BU KARARI ALDIK

Vize başvurularının askıya alınması konusunda da açıklamalarda bulunan Bass, ""Bu yıl ikinci defa olarak geçen hafta, diplomatik misyonumuzun bir Türk çalışanı tutuklandı.Diğer çalışanlarımızı riske atmamak için bu kararı aldık" dedi. 

"ABD HÜKÜMETİ TARAFINDAN ALINMIŞ BİR KARAR"

Vizelerin askıya alınması kararını kendisinin vermediğini belirten Bass, "Bu ABD hükümeti tarafından alınmış bir karar" ifadesini kullandı.

Vize kararını ABD Dışişleri Bakanlığı verdi.

İki çalışanımız tutuklandı. Diğer çalışanlarımızı riske atmamak için bu kararı aldık.

Erdoğan'ın sözlerini saygıyla karşılıyorum.

ABD Konsolosluğunda kimseyi saklamıyoruz.

Bu hafta sonu Türkiye'den ayrılıyorum.

KONSOLOSLUKTA KİMSEYİ SAKLAMIYORUZ

FETÖ'nün firari eski savcısı Zekeriya Öz ile irtibatının tespit edilmesinin ardından tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un ardından Türk görevli N.M.C'nin de gözaltına alınmamak için konsoloslukta saklandığı iddia edilmişti. Bass, "ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz" dedi.

METİN TOPUZ BİRÇOK OPERASYONA KATILDI

 Metin Topuz'un Uyuşturucuyla Mücadele Organize Suçlar’da görevli olduğunu belirten Bass, "Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı. Görev tanımını aşıp başka irtibatlar kurduysa bununla ilgili diğer bilgileri görmekten memnuniyet duyarız" dedi.

9.5 AYDIR IŞİD TÜRKİYE'YE SALDIRMIYORSA!..

ABD Büyükelçisi Bass, çok ilginç de bir gönderme yaptı giderayak. Bass, "9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" iddiasında bulundu. Bass'ın DEAŞ ve teörö ile ilgili yorumları Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlandı.

Erdoğan'dan ABD'ye çok sert vize tepkisi!

BU HAFTASONU TÜRKİYE'DEN GİDİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu büyükelçi bir dakika bile Türkiye'de tutulmamalı" dediği Bas, "Bu hafta sonu Türkiye'den ayrılıyorum" dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ İÇİN "SAYGI DUYUYORUZ" DEDİ

"İki taraf olması gerektiği biçimde iletişimde içinde değil" diyen Bass, "Türk hükümeti ile iletişime geçme niyetimiz sürüyor" ifadesini kullandı. 

Bass, Erdoğan'ın "Veda ziyareti için o Büyükelçi'ye randevu vermiyoruz" sözleri hatırlatılınca da, "Her hükümet, yabancı temsilcilerle nasıl ilişki kuracağını kendi belirler. Buna saygı duyuyoruz" dedi. 

Kimdir bu Metin Topuz? Amerika vizeyi onun için durdurdu

BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'I DESTEKLEMİYORUZ

Gayrımeşru Kuzey Irak referandumu için de Bass'tan, "ABD, bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasını desteklemiyor" açıklaması geldi. 

İNCİRLİK KONUSUNU TÜRK YETKİLİLERE SORUN

* İncirlik konusunu Türk yetkililere sorun. Yürürlükte olan anlaşmalar var. Askerlerin giriş çıkışları da bu anlaşmalara bağlı.

"FETULLAH GÜLEN'İN İADESİ YARGI KONUSU"

Bass, FETÖ elebaşısı Gülen'in iadesi konusunda ise "Fetullah Gülen'in iadesi yargı konusu. Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor" ifadelerini kullandı. 

ABD Büyükelçisi Bass'ın davetine kimse katılmadı

Kimdir bu John Bass! Giderayak ABD-Türkiye ilişkilerini bitirdi