BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

ABD Büyükelçiliğine saldıran iki zanlı yakalandı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş edilmesi olayıyla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada iki kişinin silah ve araçlarıyla birlikte yakalandığı ve suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

Abone ol

ANKARA Valiliği, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen 2 şüphelinin, olayda kullanılan silah ve araç ile birlikte yakalandığını açıkladı. Bu arada gözaltında suçlarını itiraf eden zanlıların, saldırı sırasında kullandıkları aracın plakasının tanımlanmaması için plakaya led ambül taktıkları öğrenildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş'ın olayda kullanılan 9 mm çapında tabanca ve 06 BDP 502 plakalı araç ile

İbrahim Kalın'dan flaş açıklama: Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir!

birlikte yakalandığı belirtildi. Şüphelilerin, alınan ilk ifadelerinde saldırıyı birlikte yaptıklarını kabul ettikleri kaydedildi.

"OLAY BÜTÜN YÖNLERİYLE ARAŞTIRILIYOR"

Açıklamada, "Olayın faillerinden Ankara-Bağlum nüfusuna kayıtlı, 1979 doğumlu Ahmet Çelikten'in sigortalının yükümlülüklerini yerine getirmeme ve taksirle yaralamadan suç kaydı olup cezaevi firarisi olarak aranmaktadır. Diğer fail, Ankara-Çubuk nüfusuna kayıtlı, 1980 doğumlu Osman Gündaş’ın ise taksirle yaralama, uyuşturucu, tehdit, oto hırsızlığı, kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden suç kaydı bulunmaktadır" denildi.

Silahlı saldırı olayı ile ilgili adli soruşturmanın derinleştirilerek devam etmekte olduğu, şüphelilerin bağlantıları ve olayın bütün yönlerinin araştırıldığı bildirildi.

SALDIRIDA ŞAŞIRTAN DETAY

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş ettikleri değerlendirilen 2 kişinin kimlik bilgileri, yüzlerce güvenlik kamerası incelenerek belirlendi. Edinilen bilgiye göre ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine silahla ateş edilmesinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Asayiş Şubesi müdürlükleri ekipleri saldırganların yakalanması için bölgedeki yüzlerce güvenlik kamerasını incelemeye aldı.

LED AMPÜLLE AYDINLATIP YAKALANMAMIŞLAR

Saldırganların, olayda kullandıkları aracın plakasının güvenlik kameralarına yansımaması amacıyla plakayı led ampulle aydınlattıkları ortaya çıktı. Polis ekiplerinin, saldırganların kullandıkları yöntem nedeniyle aracın plakasını tespit etmeleri zaman aldı. Yüzlerce güvenlik kamerasında yapılan inceleme sonrasında olayda kullanılan aracın plakasının "06 BDP 502" olduğu İstihbarat Şubesi ekiplerince tespit edildi.

Bunun üzerine yapılan aramalarda, 06 BDP 502 plakalı araç Keçiören ilçesi Karşıyaka Mahallesi Okul Caddesi'nde bulundu. Ekipler, olayın faillerinden olduğu değerlendirilen Ankara-Bağlum nüfusuna kayıtlı, 1979 doğumlu Ahmet Çelikten'i burada gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Çelikten'in, Emniyetteki sorgusunda, olayı Ankara-Çubuk nüfusuna kayıtlı, 1980 doğumlu Osman Gündaş ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etmesi üzerine ekipler, Gündaş'ı da Keçiören Kanuni Mahallesi 945 Sokak'ta bulunan bir evde yakaladı.

Soylu'dan ABD büyükelçiliğine saldırı açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı