BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

ABD büyükelçiğinden açıklama

17 Aralık operasyonundan hemen sonra hükümete ömür biçtiği iddia edilen ABD büyükelçisiyle ilgili habere büyükelçilik tepki gösterdi.

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçi Francis Ricciardone'ye atfen bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Aralık ayından bu yana bazı basın yayın organlarının Büyükelçi Francis Ricciardone'ye atfen 'bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz' şeklindeki iddiaları ısrarla yayınlamalarını esefle takip etmekteyiz. Daha önce de defalarca belirttiğimiz üzere Büyükelçi Ricciardone'ye atfedilen bu sözler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Büyükelçi Ricciardone, hiçbir zaman bu ifadeleri kullanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Ricciardone'nin hiç kullanmadığı ifadelerin sürekli basında yer almasının "iyi niyetle bağdaşmadığına" vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk-Amerikan ilişkilerinin dostluğa dayanan köklü geçmişi herkesin malumudur. Bu asılsız haberlerin çok boyutlu ve yakın işbirliğimizi zedelememesi en içten temennimizdir."