BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,90
HABER /  GÜNCEL

ABD Başkonsolosluğunda 'Ladin' protestosu!

İstanbul ABD Başkonsoluğu önünde toplanan bir gurup Usame Bin Ladin'in öldürülmesini protesto etti!

Abone ol

Usame Bin Ladin'in öldürülmesini protesto etmek isteyen bir grubun ABD Başkonsolosluğu önünde eylem yapacağı duyumunu alan İstanbul polisi, geniş güvenlik önlemi aldı. Yoğun önlemlere rağmen kendilerine Libya'yla Dayanışma Platformu adını veren 4 kişinin eylem yapması polisi bile şaşırttı.

ABD'nin operasyonu sonucu öldürülen Usame Bin Ladin için İstanbul'da bir protesto yapılacağı ihbarı alan polis başonsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı. 

İstinye'deki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosluğu önündeki cadde trafiğe kapatıldı. Konsolosluk önüne çevik kuvvet ekipleri ve Toplumsal Müdahale Aracı sevk edildi. Ayrıca, caddeye her iki yönden polis bariyerleri kuruldu.

Tüm bu hazırlıklar yapılmasına rağmen konsolosluk önüne 4 eylemci gelmesi polisi şaşkına çevirdi. Kendilerine Libya'yla Dayanışma Platformu adını veren grup "Anti Emperyalist Kaddafi'nin yanındayız" yazılı bir pankart açan göstericilerin, 'Şehidimiz Mücahit Usame' yazılı dövizi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Usame Bin Ladin'e yönelik operasyonu değerlendiren sözlerine tepki gösteren eylemciler, Gül'ün fotoğrafının yer aldığı dövizi açtı

"MÜCAHİT LADİN"

Grup adına açıklamayı, Baran Dergisi Yayın Yönetmeni olduğunu söyleyen Kazım Albayrak yaptı. Başında temsili kanlı bir bez olan Albayrak, Anti Emperyalist duruşu nedeniyle Kaddafi'nin yanında olduklarını söyledi. Bin Ladin'in Amerika'yla savaşan bir mücahit olduğunu belirten Albayrak, " Mücahit Usame Bin Ladin'in şehit edilmesi, Libya'da Kaddafi'nin çocuğunun ve torunlarının katledilmesini protesto etmek için burdayız" diye konuştu.

ABD'Lİ HEYETE KORUMA

Sayılarının önemli olmadığını Türk milletinin hissiyatlarını yansıttıklarını öne süren Albayrak'ın sözleri yanındaki 3 arkadaşı tarafından tekbir ve "Kana kan intikam, Katil Obama" sloganlarıyla kesildi. "Açıklamanın ardından başımdaki kanlı sarığı konsolosluğa bırakmak istiyorum" diyen Albayrak, başındaki temsili bezi çıkarıp, polis bariyerine astı. 4 eylemci açıklamının ardından konsolosluğun bulunduğu bölgeden ayrıldı.

Yolun kapalı olması yüzünden konsolosluk binasından çıkan bir ABD'li grup, kendilerini taşıyacak otobüse yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Bir süre yürüyen ABD'li grup, kendilerini bekleyen otobüse bindi. Otobüse bir polis aracının eskortluk yapması dikkat çekti.