BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  DÜNYA

NBC'nin Brunson iddiası piyasayı karıştırdı!

NBC News, halen ev hapsi devam eden ve bugün hakim karşısına çıkacak olan rahip Brunson konusunda Türkiye ve ABD'nin anlaştığını ileri sürdü. Gündeme bomba gibi düşen bu iddia sonrası dolar tarafında kayıplar hızlandı.

Abone ol

Türkiye ile ABD arasındaki rahip Brunson krizi çözülüyor mu? NBC News, pastör Andrew Brunson'ın ekonomik rahatlama karşılığında bırakılacağını öne sürdü. Gündeme bomba gibi düşen bu iddianın ardından dolar kuru Türk lirası karşısındaki değer kaybını sürdürdü.

Türkiye ve ABD kamuoyu bugün görülecek olan rahip Brunson davasına kitlendi. NBC News, ABD'nin Türkiye ile masaya oturduğunu ileri sürerek Brunson'ın bugün serbest kalacağını iddia etti. Habere göre Beyaz Saray iki yıl aranın ardından Brunson'ın ABD'ye geri dönmesini bekliyor.

"DETAYLAR NETLEŞMEDİ"

Haberde "Brunson'un bir sonraki mahkeme duruşmasında kendisine verilen bazı suçlamalar düşüldükten sonra serbest bırakılması bekleniyor" ifadesine yer verildi. Anlaşmanın detaylarının henüz netleşmediği de haberde belirtildi. 

DURUŞMA YARIN GÖRÜLECEK

ABD'li pastör Andrew Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkiline yönelik uygulanan ev hapsinin cuma günü görülecek duruşmada sonlandırılmasını beklediklerini belirtmişti.

DOLAR DEĞER KAYBEDİYOR

Enflasyonun açıklanmasıyla birlikte 6'liranın altına inen dolar kuru tekrar 6.20'lere kadar yükselmişti. NBC News'in "anlaşma" haberinin ardından dolar bir kez daha değer kaybetmeye başladı. Dolar halen 5.91-5.94 arasında işlem görüyor.

Kritik duruşma öncesi Brunson'a sürpriz ziyaret!