BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.493,14
HABER /  GÜNCEL

ABD askerlerine Kurban Bayramı uyarısı

Adana'da konuşlu 39. Kanat Komutanlığı'nda görevli ABD'li askerler, Kurban Bayramı dolayısıyla kentte koyun sürüleri ile karşılaşmaları durumunda endişe duymamaları konusunda uyarıldı.

Abone ol

Adana İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu Amerikan Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı'nda görevli Amerikalı askeri personele, üs çevresi ve Adana sokaklarında koyun sürüleri gördüklerinde endişelenmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

BAYRAM KUTLANACAĞINA İŞARET 

Üssün internet sitesinde yer alan açıklamada, Kurban Bayramı'nın, Hicri takvimin son ayının 10. gününe denk geldiği, sokaklarda görülen kurbanlıkların, bayramın kutlanacağına işaret ettiği belirtildi.

Bayramın ilk günü binlerce koyun, keçi ve dana kesilerek kurban edileceği bildirilen açıklamada, hükümetin, uygun olmayan yerlerde kurban kesmeyi yasakladığı da vurgulandı.

Açıklamada, kurbanlığın simge olduğu, Allah'a karşı minnet ve imanın göstergesi için kesildiği, bu ibadetin Hz. İbrahim'in Allah yolunda oğlu Hz. İsmail'i kurban etmeye hazırlanırken ona gökyüzünden koç indirilmesiyle başladığı anlatıldı.

BAYRAM ANLATILDI

Bayram geleneği hakkında da bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Erkekler camiden döndükten sonra kurbanlık kesilir. Hayvana, kesilmeden önce su ve tuz verilerek gözleri bağlanır. Kesilen hayvanın eti 3'e ayrılır. Bir bölümü fakirlere, bir bölümü komşu ve akrabaya, bir bölümü de evde yenilmek üzere ayrılır. Bu ayın 3'ü ile 7'si arası resmi kurumlar ve okullar kapalı kalıyor. Birçok dükkan ise bayramın ilk günü kapalı kalır. Siz de Müslüman arkadaşlarınızın bayramını, Türkçe olarak "Bayramınız kutlu olsun" ya da "İyi bayramlar" diyerek kutlayabilirsiniz."