BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

ABD askerleri Diyarbakır'a konuşlanıyor

Rusya'nın Suriye'daki operasyonları sonrası ABD birliği Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne konuşlanıyor.

Abone ol

İncirlik'ten sonra Diyarbakır'a da konuşlanan Amerikan Hava Kuvvetlerine bağlı birliğin 8. Ana Jet Üssü'nde tesis kurmak üzere çalışma yaptığı bildirildi.


İncirlik'te konuşlu 39. Hava Kanat Komutanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Amerikan Hava Kuvvetleri 435. Hava-Kara Operasyon Filosuna bağlı 435. Beklenmedik Durum Müdahale Grubunun konuşlanacağı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde tesis kurma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Birliğe bağlı 80 askerin yürüttüğü inşa çalışması kapsamında yaşam desteği ve operasyonel tesisler yapılacağı, şimdiye kadar bu çerçevede 88 yapının inşasının tamamlandığı bildirildi.

435. Hava-Kara Operasyon Filosundan Yarbay Ryan Barney de Amerikalı ekibin çalışmalarını 8. Ana Jet Üs Komutanlığı ile ortaklaşa sürdürdüğünü belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"ABD ve Türk askeri güçleri arasındaki işbirliği muhteşem ve bu dostluğun, burada ve Türkiye'nin geri kalanında operasyonlar sürerken büyümeyi sürdüreceğini öngörüyorum. Bundan daha iyi bir ortaklığı düşünemiyorum. Burada neredeyse sıfırdan bir üs kurmaya başladık. Havaalanı, muharebe destek, eğitim, güvenlik, inşaat ve mobil uçak desteği sağlayarak bu çıplak bölgeyi hazır bir üs haline getirdik."