BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44

ABD askeri ile YPG'liler maç yaptı

ABD askeri ile YPG'liler maç yaptı

Türkiye, ABD ile varılan Münbiç mutabakatı çerçevesinde devriye görevini sürdürürken; ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden bir grup ile uluslararası koalisyona bağlı askerlerin halı sahada maç yaptıkları ortaya çıktı.

ABD askeri ile YPG'liler maç yaptı

Türkiye, ABD ile varılan Münbiç mutabakatı çerçevesinde devriye görevini sürdürürken; ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden bir grup ile uluslararası koalisyona bağlı askerlerin halı sahada maç yaptıkları ortaya çıktı. Müsabaka, kendini Münbiç Askeri Konseyi olarak adlandıran grup ile uluslararası koalisyon güçleri arasındaydı. Fotoğraflar, o karşılaşmaya ait.

ABD askeri ile YPG'liler maç yaptı

Fotoğrafları paylaşan ise Münbiç Askeri Konseyi Sözcüsü Şervan Derviş. Derviş, Twitter hesabından; "Münbiç'te askeri konsey ile koalisyon askerleri arasında ilginç bir futbol maçı vardı. Terörizme karşı zafer ile sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

ABD askeri ile YPG'liler maç yaptı

Fotoğraflarda, koalisyon askerlerinin yüzlerinin gizlendiği görülüyor. Kendini Münbiç Askeri Konseyi olarak isimlendiren grup, omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı. Türkiye, 18 Haziran'dan bu yana Münbiç sınır hattında devriye faaliyetleri yürütüyor.