BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

ABD Adalet Bakanı vurulan gencin ailesiyle görüştü

Bakan Eric Holder, Ferguson kentinde polis tarafından vurulan 18 yaşındaki siyahi gencin ailesiyle görüştü. Holder daha önce adil ve tarafsız bir soruşturma sözü vermişti.

Abone ol

ABD Adalet Bakanı Eric Holder ülkenin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde polis tarafından vurularak öldürülen siyah genç Michael Brown'un ailesini ziyaret etti.

Bakan daha önce de yetkililerle görüşmüş ve kentte dolaşarak insanlarla konuşmuştu.

Holder "Tam, adil ve bağımsız" bir soruşturma yapılacağına dair söz verdi. 18 yaşındaki Brown polis tarafından vurulduğunda silahsızdı.

Brown'un öldürülmesi kentte 10 gündür devam eden gösterilere sebep oldu. Protestocular polisle çatıştı.

Polis salı günü 47 kişiyi gözaltına aldığını açıklarken, çatışmaların büyük ölçüde yatıştığını söyledi.

Bakan Holder, Salı günü St Louis Post-Dispatch gazetesinde yayınlanan açık bir mektupla, barışçıl şekilde protesto gösterisinde bulunanların tüm haklarının korunacağını söylerken, "şiddetin hoş görülmeyeceğini" belirtti.

Savcı Ferguson sakinlerini "yağmacıların, vandalların ve tansiyonu yükseltmeye çalışıp, nifak tohumu ekmeye çalışanların eylemlerini" kınamaya çağırdı.

'Geniş soruşturma'

Holder'a göre şiddet eylemlerinde bulunanlar küçük bir grup ve birçoğu Ferguson dışından.

Gazeteler savcının polisle ilgili bir çok görevi kötüye kullanma şikayetinden sonra Ferguson polisi ile ilgili geniş bir soruşturma başlatacağını yazdı.

Birçok Ferguson sakini Brown'u 9 Ağustos'ta vuran polis memuru Darren Wilson'un gözaltına alınıp soruşturulması istiyor. Wilson ise ücretli izne çıkarıldı.

Görgü tanıkları Brown'un ellerini yukarı kaldırıp teslim pozisyonundayken vurulduğunu söylerken, polis Wilson'un Brown'un ile kavga halindeyken ateş ettiğini söylüyor.

Bu arada kentte olaylar devam ederken 19 Ağustos'ta polis bıçak çeken siyah bir erkeği daha vurarak öldürdü.