BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

ABD, 2015 yılına kadar Türkiye'de pek çok ismi gizlice dinlemiş

Reza Zarrab'ın bugün katılmadığı duruşmada, bir skandal ortaya çıktı. ABD, ajanları aracılığıyla 2015 yazına kadar Türkiye'de pek çok ismi gizlice dinlemiş.

Abone ol

ABD'de devam eden  Reza Zarrab davası çok farklı bir boyut kazandı. Rıza  Sarraf ve  Halk Bankası eski Genel Müdürü Hakan Atilla'nın yargılandığı davada, 27 Kasım'da yapılacak jürili duruşma öncesi bugün ara duruşma yapıldı.

Duruşmaya günlerdir haber alınamayan  Reza Zarrab ve avukatları katılmadı. Hakan Atilla ve avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmayı izleyen Hürriyet  New York Temsilcisi Razi Canikligil, Hakan Atilla'nın tam duruşma biterken, avukatı aracılığıyla  Reza Zarrab'ın nerede olduğunu sordu. Atilla ve avukatlarını tersleyen hakim "Bana bu tür bir soru yöneltemezsin. mahkeme tutanaklarını takip edin" cevabı verdi.

Mahkemede ayrıca, 27 Kasım'daki jürili duruşmada, FETÖ'nün 17-25 Aralık döneminde yaptığı yasa dışı dinlemelerin delil olarak kabul edilmesine karar verildi.

FETÖ'CÜLER BİLİRKİŞİ OLARAK MAHKEMEDE DİNLENECEK

Mahkeme sırasında, iki skandal daha ortaya çıktı. Mahkeme başkanı, 17-25  Aralık operasyonlarını yapan FETÖ'nün anlatılması için bir bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi. Bu kişilerin kimlerden olacağı konusunda bilgi paylaşılmadı ancak CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına bağlanan Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil, bilirkişilerin muhtemelen  ABD'deki kaçak FETÖ'cülerden oluşturulacağını söyledi.

Mahkeme sırasında ortaya çıkan bir diğer skandal ise,  ABD'nin FETÖ operasyonları sürerken  Türkiye'den pek çok ismi dinlediğinin itiraf edilmesi oldu.

ABD, FBI AJANLARI VASITASIYLA TÜRKİYE'DE PEK ÇOK İSMİ 2 YIL DAHA DİNLEMİŞ

Canikligil, bu dinlemelerin kayıtlarının 27 Kasım'daki duruşmada delil olarak kullanılacağını söyledi. Bu dinlemelerin en önemli özelliği ise, 2015 yaz aylarına kadar devam eden dinlemelerden oluşması. Yani 17-25  Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyonların ardından  Türkiye FETÖ ve Paralel Yapı'ya karşı mücadele başlattığında,  ABD Türk yetkilileri dinlemeye devam etmiş. Canikligil, bu dinlemeleri muhtemelen FBI ajanlarının yaptığını ve 2015 yazına kadar sürdüğünü aktardı.

Reza Zarrab kritik duruşmaya neden katılmadı?


Reza Zarrab'la ilgili şok iddia! Doğruysa olay olur!