BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  DÜNYA

AB önce kendi üyelerine baksın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin ’Türkiye’nin özelleştirmede ağır hareket ettiği’ yönündeki eleştirilerini hatırlatarak, "...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin ’Türkiye’nin özelleştirmede ağır hareket ettiği’ yönündeki eleştirilerini hatırlatarak, "AB’nin önce kendi üyelerine bakması lazım, özelleştirmede rekortmen Türkiye. AB, kendi üyelerini iyi incelemiyor" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. İzmir İktisat Kongresi’nde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimiz demokrasinin ve kardeşliğin güç kazandığı dönemlerde güçlenmiştir. Cumhuriyetimiz, vatandaşlarını bir bütün halinde ayrımsız şekilde kucakladığı oranda büyümüş ve kalkınmıştır. 11 yıldır ekonomik büyümemizi kalkınmamızı, işte bu anlayışın üzerine inşa ettik ve bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Güçlü bir ekonomi için, ileri standartlarda demokrasiyi gerekli görüyoruz. Güçlü bir ekonomi ve soframızdaki ekmeğin daha da büyümesi için 76 milyonun bir ve beraber olmasını şart görüyoruz. Ekonomik reformlarımızı yaparken demokratik reformları ihmal etmiyor demokrasiyi güçlendirerek ekonomiyi büyütüyoruz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET HEPİMİZİN"
Cumhuriyet nasıl 76 milyonun cumhuriyetiyse cumhuriyetin kazanımlarının da eşit derecede 76 milyonun kazanımları olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Cumhuriyetimize yapılmış, ortaya konulmuş her eser belli bir zümrenin değil topyekün milletçe hepimizin gurur duyacağı eserler. Büyümede, milli gelirde, dış ticarette, turizm gelirlerinde elde ettiğimiz başarılar milletçe hepimizin başarısıdır. Enflasyonla, faizlerle, belirsizlikle yaptığımız mücadelede kazandığımız zaferler 76 milyonun ortak zaferidir...Biz, kaynak çeşitlendirmesinde başarılı olmuş bir ülkeyiz. Devletçi anlayışı bu noktada bir kenara itmiş bir anlayıştayız ve bunun yanında bir şeyi egemen kıldık. Her ne kadar Avrupa Birliği bizim özelleştirmede ne kadar ağır hareket ettiğimizi söylüyorsa da, bu vesileyle de AB’ye bir gönderme yapmak isterim. AB’nin önce kendi üyelerine bakması lazım, özelleştirmede rekortmen Türkiye’dir."

AB2YE ELEŞTİRİ
AB’nin kendi üyelerini iyi incelemediğini anlatan Erdoğan, "Özelleştirmeyi en başarılı şekilde yürüten ülke şu anda Türkiye ve bizim iktidarımızdır. Biz tüm engellemelere rağmen hızla ilerliyoruz.Biz, devleti ticari hayatın içinden çekme mücadelesi veren bir iktidarız. Türkiye, bir dönemimizdeki güven, istikrar politikalarını geçmiş dönemlerle asla mukayese edilemeyecek derecede çok çok ileri taşımış bir ülkedir" dedi.

İLK MECLİSİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Erdoğan, ilk Meclis ve cumhuriyetin kuruluş aşamasındaki birlik ve kardeşliği yeniden tesis etmek, daha da pekiştirmek yüzüncü yılda ilk günün heyecan ve coşkusunu yaşamak ve yaşatmak istediklerini belirterek şunları söyledi:
"Tabii, terör sorunu başta olmak üzere, Cumhuriyeti zayıflatmaya yönelik kışkırtmalara göğüs gererek inşallah 76 milyonla birlikte 2023 hedeflerine ulaşacağız...Tablo görmek isteyenler, her yönüyle ilk Meclis’e bakmalıdır. Gazi Mustafa Kemal’in sağında, solunda, yanında, arkasındakilere bakmalıdır. O nasıl bir Meclis’ti bunu görmelidir. Eğer onu görürlerse oradan bir şeyler kazanalım diyorlarsa bugün çok daha rahat hareket edebileceklerdir."
Tüketim ekonomisinden verim ekonomisine geçişin dünyada devreye sokulmasının şart olduğuna dikkat çeken Erdoğan, dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.
(İHA)