BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  GÜNCEL

AB liderleri: Mısır'da geçiş süreci başlamalı

Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya liderleri, yayınladıkları ortak bildiride, Mısır'daki gelişmeleri 'büyük bir kaygıyla' izlediklerini belirtti.

Abone ol

Avrupa Birliği'ne üye 5 ülkenin liderleri, Mısır'da siyasi geçiş sürecinin hemen başlaması gerektiği uyarısında bulundu.

Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya liderleri, yayınladıkları ortak bildiride, Mısır'daki gelişmeleri "büyük bir kaygıyla" izlediklerini belirtti.

Bildiride liderler, şiddeti teşvik edenleri ya da şiddete başvuranları kınadıklarını, bunun ülkede siyasi krizin sadece daha da şiddetlenmesiyle sonuçlanacağını dile getirdi.

Avrupalı liderler, Mısırlıların barış içinde eylem düzenleme hakkının saklı olduğunu ayrıca güvenlik güçleri tarafından da korunmayı hakettikleri yorumunu yaptı.

Bildiride ayrıca gazetecilere yönelik saldırıların da kesinlikle kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü'ne göre Mübarek yanlısı ve karşıtları arasındaki çatışmaları yayın kuruluşlarına bildiren bazı yabancı basın çalışanları, şiddete maruz kaldı.

AB liderlerinin açıklaması, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda dün hükümet karşıtı göstericilere yönelik örgütlü gibi duran saldırılarda beş kişinin ölmesini izliyor.

Sağlık ekipleri, Mübarek yanlısı grupların, protestoculara gerçek mermiyle ateş açtıklarını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yanlılarının baskını sırasında 600'den fazla kişi yaralandı.