BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

AB, Erdoğan ve Cameron'ı konuşuyor

AB Bakanı Egemen Bağış Erdoğan ve Cameron'un AB'yi eleştiren çıkışlarının Avrupa'da çok konuşulduğunu söyledi.

Abone ol

AB Bakanı Bağış, son dönemde Avrupa'da dikkat çeken iki liderin Erdoğan ve Cameron olduğunu belirterek, "Çünkü ikisi de AB'yi uyarıcı nitelikte açıklamalar yapıyor" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti.

ERDOĞAN VE CAMERON AVRUPA'YI UYARIYOR 

Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda temasları hakkında bilgi veren Bağış, İngiltere'nin, Türkiye'nin AB sürecine destek veren ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Bağış, şunları kaydetti:
''İngiltere'nin, AB konusunda önümüzdeki döneme yönelik farklı çıkışları oldu. İngiltere Başbakanı Cameron, 2015 seçimlerini kazanırsa AB üyeliklerini referanduma götüreceklerini ilan etti. Aslında son dönemde Avrupa'da dikkati çeken iki lider var. Biri, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, diğeri İngiltere Başbakanı David Cameron. Çünkü ikisi de AB'yi uyarıcı nitelikte açıklamalar yapıyor. İleride 'kimse uyarmadı' demesin diye şimdiden ikisi de bir takım hassasiyetlerin altını çiziyor. Ümit ediyorum ki AB kamuoyu da bu iki liderin uyarıcı mesajlarından alması gereken mesajları alır.''