BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  MEDYA

AA'nın başına kim geliyor? İki bomba isim

Gazeteciler.com sitesinin haberine göre Anadolu Ajansı'nın başına Mücahit Küçükyılmaz ya da Feridun Keşir geliyor.

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL İÇERİK) - Anadolu Ajansı'nda Kemal Öztürk'ten boşalan koltuğa bu hafta yeni genel müdür atanacak. Peki kim olacak?

Herkesin merak ettiği sorunun muhtemel 2 yanıtı var. Zira AA Genel Müdürlüğü için iki isimden birinde karar verilmeye çalışılıyor.

Birinci isim Mücahit Küçükyılmaz
İkinci isim ise Feridun Keşir
Peki kim bunlar ve hangisinin atanma ihtimali daha yüksek?

MÜCAHİT KÜÇÜKYILMAZ : YÜZDE 51

Gazeteciler.com'un aldığı kulis bilgilere göre Mücahit Küçükyılmaz'ın atanma ihtimali daha yüksek görülüyor. Hatta öyle ki Mücahit Küçükyılmaz'a tebrik etmeye başlayanlar bile var. Mücahit Küçükyılmaz AA yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

FERİDUN KEŞİR : YÜZDE 49

Feridun Keşir'in AA Genel Müdürü olma ihtimali de hayli yüksek. Yönetici deneyimi ile öne çıkan Keşir, Mücahit Küçükyılmaz'ı bu vasfıyla adaylık sürecinde zorluyor.


Feridun Keşir TRT yönetim kurulu üyesi (arka taraftaki)

ÖZELLİKLERİ


Ankara'daki ihtimal totolarında Mücahit Küçükyılmaz'a yüzde 51 verilirken Feridun Keşir'in atanma ihtimali de yüzde 49 olarak görülüyor. Mücahit Küçükyılmaz'ın tek handikapı yöneticilik deneyiminin az olması. Buna karşılık sosyal medyaya olan ilgisi ve akademisyen kimliği ile öne çıkıyor. Mücahit Küçükyılmaz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sevdiği bir isim olması da diğer bir avantajı.

AA Genel Müdürlüğünde rakibi olan Feridun Keşir Meclis'te uzun yıllar görev yapmış olmanın deneyimine sahip. Eşi Ayşe Keşir ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın danışmanlığını yapıyor.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın bu iki isimden birini hafta içinde ataması bekleniyor. Kulağımıza gelen bilgilere göre bir iki gün içinde yeni AA Genel Müdürü'nün ismi duyurulmuş olacak.