BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  MEDYA

AA Genel Müdürü Öztürk'ten Taraf'a tepki

AA Genel Müdürü Öztürk, Anadolu Ajansı'nın seçim akşamı büyük bir manipülasyonla karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

Abone ol

Taraf gazetesinin devletin stratejik kurumlarını hedef aldığını açıklayan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Olacak şey değil bu. Bunları yutmamamız gerekiyor. Bunları konuşmadan geçmememiz gerekiyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

A Haber’de Orhan Sali’nin sunduğu ‘Diplomasi’ programına konuk olan Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, son gelişmelere ve neden son dönemde Türkiye’deki stratejik kurumlara savaş açıldığına dair çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o sözler:

Seçim sonuçlarını Türkiye'de tek bir ajans veriyordu, ilk kez biz de bu pazara girdik. Girmemizle birlikte pazarın yaklaşık yüzde 85'i Anadolu Ajansı ile sözleşme imzaladı. Google, Microsoft gibi ünlü web siteleri de dahil olmak üzere yaklaşık 450 web sitesi, 144 yerel televizyon, o gece bizimle bu verileri vermek için anlaşma imzaladı. O gece maalesef bir siyasi partinin temsilcileri ve bir kanalda yorumcu AA'nın manipülasyon yaptığını iddia etti. Son 10 yılda yapılan bütün seçim sonuçlarının ilk bir saatindeki verileri çıkartın. Hepsinde tek bir şey göreceksiniz. AK Parti yüzde 50'nin üstünde belki 60 civarında yüksektir. Diğerler partiler düşüktür. Bütün seçim sonuçlarında bu bir gerçektir ve hiç değişmedi. Sebebi şu: Saat 4'te Doğu'da sandıklar kapatılır. Oradaki oylar açılır, biz ajanslar olarak o verileri sisteme gireriz ve YSK'nın seçim yasaklarını kaldırmasını bekleriz. Saat 5'te Batı illeri kapanır. Biz yine onları sisteme gireriz. YSK'nın seçim yasağının kalkmasını bekleriz. Kalktığı anda yayınımızı açarız gazetelere, TV'lere ve herkes görür. Doğu'daki illerde her zaman AK Parti yüksektir. Bu seçimde de böyle oldu. Bizde böyle oldu, diğer taraflarda böyle olmadı.

"AİLELERİMİZE, İNANCIMIZA KÜFRETTİLER"

Sorulması gereken şey şuydu: 10 senedir yapılan tüm seçimlerde AK Parti ilk bir saatte yüksek çıkarken bu seçimde niye yüksek çıkmadı diğer tarafta? Ama bir siyasi parti basın toplantısı düzenleyerek "AA manipülasyon yapıyor" dedi. Hemen bir basın açıklamasıyla bunu reddettik tabii ki. Ama bu açıklamalardan sonra çok üzülerek belirtiyorum- O yüzden Türkiye'nin bazı kurumlarını tartışmaya açmamak, hırpalamamak gerektiğini söylüyorum-bütün santrallerimiz kitlendi. İnsanlar ailelerimize, inançlarımıza küfretmeye, hakaretler, tehditler başladı. Twitter'da "AA'yı basalım" kampanyaları, hashtagler açıldı. Hiçbir zaman unutmayacağım bir kampanya daha yaşandı, belgelerini saklıyorum.

"MİLLİ KURUMA ULUSLARARASI HACKER SALDIRISI"

Türkiye'deki Red Hack ve Anonymous gibi hacker grupları "Dünyanın bütün hackerlarını AA'ya saldırmaya çağırıyoruz" diye kampanya yaptı. Düşünebiliyor musunuz? Türkiye'de Türkçe konuşan bir grup kendi ülkesinin ulusal ajansını çökertmek için, yayınını kesmek için uluslar arası kampanya düzenliyor. Dünyanın her tarafından aklımıza, hayalimize gelmeyecek bir hacker saldırısına uğradık. Biz bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu ülkenin milli kuruluşuna, bu ülkenin stratejik kurumlarından bir tanesine uluslararası bir kampanya yapılıyor ve bu kampanyanın sebebi AA'nın sistemini çökertmek. O gün çok şükür sistemimiz çökmedi ama yavaşladı veri yayınımız. Gece saat 2'ye kadar çok büyük bir hızla verilerimizi yayınladık.

"AA'NIN VERİLERİ, YSK'NINKİYLE AYNI"

Türkiye'nin gerçek yayınları bunlardı. YSK ile karşılaştırıldığında AA'nın verilerinin gerçek olduğu anlaşıldı. Şimdi o siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Burası TC'nin milli bir kuruluşu, uluslar arası stratejik bir kurumu. Bizim güvenilirliğimizi, saygınlığımızı 94 senedir herkes test eder. Hiçbir zaman bu testte yanılmadık. TC mahkemelerinde AA'nın haberleri delil olarak kullanılır. O kadar tartışmasız doğruluğumuz var bizim. Bugün yine aynıyız. Birilerinin bize özür borcu var. Bu özür borcunu bekliyoruz.

"TARAF GAZETESİ STRATEJİK KURUMLARA SAVAŞ AÇTI"

Bu ülkede bazı gazeteler özellikle adını da söylüyorum Taraf gazetesi Türkiye'nin en stratejik kurumlarına neden savaş açar? Neden onları yıpratmaya çalışır? MİT, TC Başbakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, THY, AA… Neden bu kurumlara savaş açar bir gazete? Bazı insanlar neden bunları yıpratmak için uğraşır? Bunu düşünmemiz gerekir. TİKA'nın da başına geldi. ABD'de bir Kızılderiliye yardım ettiği için, Bosna'da tarihsel mirasımıza sahip çıktığı için bu kurum yıpratılmaya çalışıldı. Olacak şey değil bu. Bunları yutmamamız gerekiyor. Bunları konuşmadan geçmememiz gerekiyor. Bunu tartıştığımız zaman ortaya bir gerçek çıkacak. 'Büyük Türkiye' hayalini, 'Büyük Türkiye' tasavvurunu istemeyen birileri var bu ülkede. Bu ülkenin içinde var bunlar ve yurt dışındaki kişilerle bağlantı halindeler.

"30 MART'TA MİLLET DEVLETİNE SAHİP ÇIKTI"

Milletin sesini 30 Mart'ta duyduk. Millet devletine sahip çıktı. Bana göre son kavga bir partiyle bir grup arasında değildi. Bir devlet saldırı altındaydı ve millet devletine sahip çıktı. Eminim ki bundan sonra da aynı hassasiyeti gösterecektir. Kurumlarına sahip çıkacaktır ve 'Büyük Türkiye' tasavvuruna sahip çıkacaktır.