BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

A380 Başkente de konacak

Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380 İstanbul-Ankara seferi yapacak

Abone ol

Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde inen dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'in pilot ve mürettebatı, çiçeklerle karşılandı.

Tanıtım uçuşları kapsamında Çin'den İstanbul'a gelen A380, saat 13.25'te önceden planlandığı gibi çekim yapılabilmesi için piste yakın geçiş yaptı. Uçak, daha sonra saat 13.45'te 18-36 pistine inişini gerçekleştirdi.

İnişin tamamlanmasının ardından uçağın kokpit penceresi içeriden açılarak Türk Bayrağı ile karşılayanlara selam verildi. 4'ü pilot toplam 41 kişinin bulunduğu uçak, sorunsuz şekilde gerçekleşen inişin ardından 209 numaralı kapıya yaklaştırıldı.

Aynı zamanda pilot olan Airbus'un uçuş operasyonları pazarlama destek yöneticisi Jean-Michel Roy, basın mensuplarının soruları üzerine, Türkiye'nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu ifade etti. THY ve diğer birçok havayolunun, Airbus'un birçok uçağını yıllardır kullandığını dile getiren Roy, A380'e "yeşil büyük dev" dediklerini ifade ederek, "İnanıyoruz ki, dünyada büyük bir başarı elde edecek. İnanıyoruz ki, çok yakın bir zamanda Atatürk Havalimanı'na da günlük seferler yapacak" diye konuştu.

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da, uçağın, planlandığı gibi önce pas geçtiğini, ardından havalimanına sorunsuz olarak indiğini dile getirerek, pist başına tekerlek koyan uçağın 1200-1300 metrede durduğunu belirtti.

Özuğur, "Problemsiz olarak havalimanımıza indi. Cumhuriyetimizin 84. kuruluş yıldönümünde uçağın limanımıza inmesinin tarihi anını hep beraber yaşamış olduk" dedi.

Airbus A380, yarın İstanbul-Ankara parkurunda tanıtım uçuşunu gerçekleştirecek. A380, bu uçuşunun ardından Atatürk Havalimanı'na tekrar iniş yapacak.