BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

İtalyan formalı İsa heykeline tepki

Televizyon kanalı Rai'nin Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası 2014 turnuvasıyla ilgili reklamında Kurtarıcı İsa Heykeli'ne İtalya milli takımının formasını 'giydirmesi' üzerine başpiskoposluk dava açtı.

Abone ol

İtalyan devlet televizyonu Rai, Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası öncesinde yayınladığı bir reklam yüzünden Brezilyalıları kızdırdı.

Brezilya Katolik Kilisesi, Rio de Janeiro’nun sembollerinden Kurtarıcı İsa Heykeli'ni İtalyan milli takımının formasıyla gösteren bir reklam videosu yüzünden Rai’ye milyonlarca euro değerinde tazminat davası açtı.

İtalyan Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, Rio de Janeiro Başpiskoposluğu, Rai’nin reklamının “kutsal değerlere saygısızlık” teşkil ettiğini ve Kurtarıcı İsa figürünün çıkar için kullanılmasının yasalara aykırı olduğunu öne sürerek 15-21 milyon real (14-19,5 milyon lira) tazminat talebinde bulundu.

Rai kanalında yayımlanacak futbol karşılaşmalarının reklamının yapıldığı videoda sokaklarda futbol oynayan çocukların ardından dijital efektle İtalya forması giydirilmiş Kurtarıcı İsa Heykeli ve “Brezilya bizi bekliyor” sloganı görülüyor.

Rai’nin avukatı, reklamın yayınının şikayet üzerine kaldırıldığını söyledi.