BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

İstanbul’da korkulan olmadı

İstanbul’da okulların başladığı ilk günde korkulan olmadı. Yetkililerin uyarılarını dikkate alan vatandaşların toplu taşımayı tercih ettiği ...

Abone ol

İstanbul’da okulların başladığı ilk günde korkulan olmadı. Yetkililerin uyarılarını dikkate alan vatandaşların toplu taşımayı tercih ettiği görüldü.
İstanbul’da eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler de yeniden yollara düştü. Okulların açılmasının ilk gününde trafikte yaşanması beklenen yoğunluk ise oluşmadı. Boğaz Köprüsü girişinde sabahın erken saatlerinde trafik dursa da bir süre sonra normale döndü. Yetkililerin uyarılarını dikkate alan vatandaşların toplu taşımayı tercih ettiği görüldü.
Vatandaşların çoğunun tercih ettiği metrobüs duraklarında ise zaman zaman yoğunluk yaşandı. Metrobüs kullanan bir vatandaş, "Toplu taşımayı her zamanki gibi kulandım çünkü aksi takdirde trafiğin içinden çıkamazdım. Trafikte değişen bir şey yok. Bunun bir çaresinin de olduğunu sanmıyorum" dedi.
Bir başka vatandaş ise, "Metrobüsü kullandığımız için çok trafiğe takılmadık ama normal otoyolda çok trafik var bugün okulların açılması nedeniyle" diye konuştu.
Metrobüsün çok kalabalık olmadığını söyleyen bir başka vatandaş ise, "Bugün normal günden daha iyi gibi geldi bana. Hiç trafik yaşamadım ben. Şikayetçi olan görmedim. Toplu taşımaya yüzde 50 uyulmuş. Onlara anlatamazsın onlar alışmış kendi arabası ile gider" ifadelerini kullandı.
(İHA)