BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,57
HABER /  GÜNCEL

İstanbul’da call center operasyonu

İstanbul’da call center ofisleri üzerinden dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine düzenlenen operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. <br/>...

Abone ol

İstanbul’da call center ofisleri üzerinden dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine düzenlenen operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, call center ofisleri üzerinden vatandaşların dolandırıldığı şikayetleri üzerine harekete geçti. 179 kişiden gelen şikayet üzerine çalışma başlatan ekipler, operasyon düzenledi. 3 gün süren operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, vatandaşlara mesaj göndererek banka hesaplarını aktifleştirme bahanesiyle şifrelerini aldıkları, ardından da hesaplarını boşalttıkları tespit edildi. Vatandaşları arayarak düzenlenen kampanyalarda hediye kazandıkları yalanını söyleyen zanlıların, hediyenin teslim edilmesi için de ödeme yapmaları gerektiğini belirtip, dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. 25 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda çok sayıda cep telefonu ve iPad ile masaj aletleri, traş makineleri ve ilaç ele geçirildi. İfadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.
(İHA)