BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

İstanbul’da bayram coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıl dönümü, Vatan Caddesi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı. <br/>30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’i...

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıl dönümü, Vatan Caddesi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni düzenlendi. Tören İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1’inci Ordu Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın askeri aracın üstünden halkı selamlaması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören 66’ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Başak’ın açılış konuşması ile devam etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin yürüyüşü ve askeri araçların geçişi ilgiyle izlendi. Törende zırhlı araçların yanı sıra 6 savaş uçağı ve 9 helikopter de gösteriye katıldı.
Töreni ilgiyle izleyen Kore Gazisi Mehmet Ali Borçbitiren, törene katılmaktan dolayı gururlu olduğunu söyledi. Oğlu ile birlikte Zafer Bayramı törenini izleyen Cihan Demirtaş ise, “Sürekli yaşadığım bir heyecan, çocukluğumdan bu yana gider gelir giderim. Çocuğumu da getiririm. Erteleyemediğimiz bir duygudur” dedi.
(İHA)