BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  GÜNCEL

İsrail katliamı sürüyor: 32 ölü

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 32 kişi hayatını kaybederken, 150’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. <br/>İsrail ord...

Abone ol

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 32 kişi hayatını kaybederken, 150’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.
İsrail ordusunun düzenlediği saldırı sonrası bölgedeki birçok ev harabeye dönüşürken yaralıların ambulanslarla hastanelere taşındığı ifade edildi. Saldırı sonrası yıkılan evlerde gün boyunca aramalar sürerken saldırıda 2’si kadın ve 5’i çocuk 32 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi. Ölenlerden 4’ünün Hamas üyesi olduğu ifade edildi. Saldırılarda Gazze’nin güneyinde bulunan Khan Yunis kentinde ise bombaların bir eve isabet etmesi sonucu 6 kişinin öldüğü bildirildi. Rafah bölgesinde düzenlenen saldırıda da 1 kadının yaşamını yitirdiği kaydedildi.
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda 160 farklı noktayı vurduğu belirtilirken Hamas yetkilileri saldırıyı “Siyonist saldırı” olarak tanımladı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise yaşananların sorumlusu olarak Hamas’ı gösterdi.
İsrail’in Filistin’de kaybolan 3 İsrailli genci bulmak için düzenlediği operasyonlar sonrası iki ülke arasındaki gerilim tekrardan artmıştı. İsrail yönetimi 3 gencin cesetlerinin bulunması sonrası İsrailli gençlerin ölümünden Hamas’ı sorumlu tutmuştu ve intikam yemini etmişti. Hamas yönetimi ise yapılacak bir saldırının bedelinin ağır şekilde ödetileceğini ifade etmişti. İsrail’in havadan ve karadan başlattığı operasyonlar sonrası Hamas dün Tel Aviv ve Kudüs kentlerine roket fırlattığını belirtmişti. Yaşanan gelişmeler sonrasında İsrail ordusu 1500 yedek askeri daha tedbir amaçlı orduya çağırdığını duyurmuştu.
(İHA)