BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.489,72
HABER /  GÜNCEL

İşçi ölümlerini provoke etmeye çalışan gruba müdahale

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan bir rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasını protesto etmek isteyen grupla polis karş...

Abone ol

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan bir rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasını protesto etmek isteyen grupla polis karşı karşıya geldi. Taş ve şişelerle polise saldıran gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
Mecidiyeköy’de bir rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grupla polis arasında gerginlik yaşandı.
Akşam saatlerinde bir alışveriş merkezi önünde toplanan DİSK, KESK, TTB, TMMOB’ye bağlı sendika üyesi bir grup, yaşanan ölümleri protesto etmek için kazanın yaşandığı inşaata yürüdü. Olay yerine gelen eylemciler burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından eylemciler çevredeki çöp konteynerlerini devirerek, yola barikat kurdu.

TAZYİKLİ SUYUN ALTINDA KALAN AİLE EYLEMCİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Bir süre bekleyen eylemciler daha sonra polise taş ve şişelerle saldırmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası eylemciler ara sokaklara ve bölgede bulunan bir alışveriş merkezine kaçtı.
Bu sırada yoldan geçen bir çocuğa ve ailesine tazyikli su geldi. Sudan korkan küçük çocuk gözyaşlarına boğulurken, çocuğun ailesi de eylemcilere tepki gösterdi. Polis ve eylemciler arasında yaşanan kovalamacada birçok eylemci gözaltına alındı.
Polis ve eylemciler arasındaki gerginlik devam ediyor.
(İHA)