BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'den recm videosu: 'Babası kızını taşladı'

IŞİD tarafından yayınlanan, gerçekliği BBC tarafından teyit edilemeyen videoda, Suriye'de bir genç kadının zina suçlamasıyla babasının da aralarında bulunduğu kişiler tarafından taşlanarak öldürüldüğü görünüyor.

Abone ol

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) tarafından yayınlanan, gerçekliği BBC tarafından teyit edilemeyen videoda Suriye'de bir genç kadının zina suçlamasıyla babasının da aralarında bulunduğu kişiler tarafından taşlanarak öldürüldüğü görünüyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi (SOHR), olayın Hama'da gerçekleştirildiğini belirtti ancak tarihini teyit etmedi.

Videonun gerçekliği BBC tarafından teyit edilemedi.

SOHR, 'kadının cezalandırılmasıyla ilgili bu son olayın, Suriye'nin IŞİD kontrolü altındaki bölümünde bu türde yaşanan üçüncü vaka olduğunu' açıkladı.

YouTube'e yüklenen videoda üzerinde askeri kıyafet bulunan bir adam kadının zina yaptığı için cezalandırıldığını anlatıyor.

Daha sonra babası olduğu söylenen yaşlı bir adam da konuşuyor.

Kızı babasından kendisini affetmesini istiyor, IŞİD militanlarının baskısına rağmen baba affetmiyor.

Kendinden son sözlerini söylenmesi istendiğinde ise genç kadının şöyle konuştuğu görülüyor: "Her kadına söylüyorum… Onurunuzu koruyun ve her babaya kızlarının yaşadıkları yerin çevresine dikkat etmeleri çağrısında bulunuyorum."

Bunun ardından babası kızının vücudunun çevresindeki ipi sıkıyor ve onu bir çukura götürüyor.

Ardından babanın da aralarında bulunduğu bir grup erkek, kadını taşlayarak öldürüyor.

Adını İslam Devleti olarak değiştiren IŞİD, Suriye ve Irak'ta kontrolü altında bulunan alanlarda şeriat adına 'çok sert cezalandırmalara' gidiyor.

Örgüt, etnik ve dini azınlıklara yönelik katliamlara da girişiyor.