BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Kobani'de 'geri çekiliyor'

Kobani'deki Kürt komutanlardan Baharin Kandal BBC'ye, IŞİD'in Kobane kentinin önemli bir bölümünden dışarı çıkartıldığını söyledi.

Abone ol

Kobani'deki Kürt komutanlardan Baharin Kandal BBC'ye, IŞİD'in Kobane kentinin önemli bir bölümünden dışarı çıkartıldığını söyledi.

Baharin IŞİD militanlarının kentin doğusundaki iki direniş alanı hariç tüm alanlardan geri çekildiğini belirtti.

Son 24 saatte gerçekleştirilen 14 hava saldırısının militanların geri çekilmesine yardımcı olduğu düşünülüyor.

Telefonla BBC muhabiri Kasra Naji'ye konuşan Kandal, 'kentin yakında özgürleştirileceğini' umduğunu söyledi.

Kandal kendilerine silah, savaşçı ve ikmal malzemesi yardımı yapıldığını belirtti ancak bunun nasıl gerçekleştiği konusunda bilgi vermeyi reddetti.

AFP'ye konuşan Kobanili Kürt yetkili İdris Nasssan da IŞİD'in kentteki bazı alanlardan geri çekildiğini söyledi.

Bununla birlikte Nassan, 'daha fazla hava saldırısına ve cephedeki savaş için silah ve cephaneye ihtiyaçları olduğunu' belirtti.

Duhok toplantısında YPG'nin adıyla ilgili tartışma

Suriye'nin kuzeyinde Rojava olarak adlandırılan bölgeden siyasi parti ve örgütlenmeler, Çarşamba günü Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok kentinde bir araya gelmişti.

IKYB Başkanı Mesut Barzani'nin çağrısıyla yapılan toplantının devam ettiği bildiriliyor.

Suruç'ta BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu'na konuşan Kobani Kantonu Meclisi'nden Feyma Abdo toplantının 'olumlu' geçtiğini söyledi.

Abdo, PYD (Demokratik Birlik Partisi) ile KDP'ye (Kürdistan Demokrat Partisi) yakın siyasi yapılar arasında YPG'nin (Halk Savunma Birlikleri) adı konusunda bir uzlaşmaya varılamadığını belirtti.

Kobanili üst düzey yetkili, "KDP tarafı YPG'nin adının halkı yerine Kürdistan konarak Kürdistan Savunma Birlikleri (YPK) olarak değiştirilmesini istiyor. Ama YPG halkın kuvveti olduğu için adını değiştirmek istemiyor" dedi.

Abdo, Kobani'nin düşmesi durumunda bölgede çok büyük bir savaş çıkacağını da belirtti. Abdo, "Çünkü tüm bölgedeki Kürtler buna sessiz kalmayacaklarını söylediler" diye konuştu.