BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  GÜNCEL

İş yeri basan CHP’li vekilin eşi kamerada

Zonguldak’ta iddiaya göre CHP’li Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün eşi, bir esnafın iş yerini bastı. Esnafı tehdit ettiği ileri sürülen Gülg...

Abone ol

Zonguldak’ta iddiaya göre CHP’li Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün eşi, bir esnafın iş yerini bastı. Esnafı tehdit ettiği ileri sürülen Gülgün Köktürk güvenlik kameralarına takıldı.
30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin 1. parti seçildiği Çaycuma’da iddiaya göre, seçimlerin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu’nu ve mevcut yönetimine baskı yaptı. CHP Çaycuma İlçe Yönetiminin görevi bırakması için yapılan baskıya bir grup CHP’li tepki gösterdi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ü eleştiren partililerden Şafak Topçu’nun iş yerini eşi Gülgün Köktürk bastı. İş yerine gelen Gülgün Köktürk iddiaya göre esnafa, "Sen adam mısın, kim oluyorsun, siz kimsiniz.Siz ne zaman partili oldunuz" dedi. CHP’li vekilin eşinin iş yerine gitmesi ve yaşanan tartışma güvenlik kameralarına yansıdı.
Olayla ilgili konuşan Şafak Topçu, “30 Mart yerel seçimlerinde Çaycuma’da CHP olarak güzel bir zafere imza attık. Her beraber güzel bir çalışma oldu. Lakin seçimin ve zaferin daha tadını alamadan CHP’li milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk, sadece kendisine yakın değil diye ve zayıf olan halk desteğini deforme etmek için mevcut yönetimin başını görevden almaya kalktı. Bunun üzerine başarılı bir ilçe başkanını görevden almaya kalktığı için bizde demokratik tepkimizi her kulvarda ortaya koyduk. Bu tepkide bizim ismimiz ön plana çıkınca Köktürk bizim üzerimize gelmeye başladı. İş yerimde müşterim varken eşini tanımıyordum direk içeri geldi ve girdi. ’Sen kimsin’ dedi. Bende ’Şafak Topçu’ dedim. Bana ’Sen kim oluyorsun’ diyerek hakaretlerde bulundu. Çaycuma’da ve Zonguldak’ta böylesine üzücü bir olayların olmasının tek sebebi Köktürk’ün ve ailesinin koltuklarını kaybetme korkusu. Bu onları müthiş derecede germiş durumdadır. Yani koltuk için bu kadar kötü işlerinin yapılmasını ben bir vekile değil hiçbir insana ve şahsa yakıştıramıyorum” dedi.
(İHA)