BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  GÜNCEL

Irak: 'IŞİD ABD ve Fransa'da metro saldırısı planladı'

Başbakan Haydar El Abadi, IŞİD'deki yabancı militanların ABD ve Paris'te metrolara saldırı düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Abone ol

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, ülkesinin istihbarat servislerinin IŞİD'in ABD ve Paris'te metrolara saldırı düzenlemeyi planladığını ortaya çıkardıklarını duyurdu.

Abadi Irak'ta bulunan IŞİD'in yabancı üyelerinin "pek yakın bir zamanda" saldırıları düzenlemek istediklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta bulunan Abadi, kendisine iletilen detayların güvenilir bilgiler içerdiğini söyledi.

ABD ise Irak'ın iddiasını araştırdıklarını söyledi.

Reuters'a konuşan Amerikalı üst düzey bir yetkili, ellerinde IŞİD'in ABD metrosuna saldırı düzenleyeceğine dair bir bilgi bulunmdağını söyledi.

ABD liderleğinde oluşturulan ve Arap ülkelerinin de dahil olduğu koalisyon hafta başından bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuruyor.

ABD Irak'ta da hava saldırıları düzenliyor.

Irak ve Suriye'de önemli alanların kontrolünü ele geçiren IŞİD, ABD'li iki gazeteciyi başlarını keserek öldürmüş, çektikleri videoları internette yayınlamış ve gazetecilerin ABD saldırılarına misilleme olarak öldürüldüklerini söylemişti.

Batılı güçler IŞİD ile beraber savaşmaya giden vatandaşlarının ülkelerine geri dönerek buralarda saldırı planlamasından korkuyor.