BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  DÜNYA

İNSANSI ROBOT AKINCI-2” HALKLA TANIŞTI

Konya’da bir Türk firması tarafından üretilen insansı robot “Akıncı-2”, halkla tanıştı. Akıncı 2, konuklarıyla el de sıkıştı.<br/>Genel merk...

Abone ol

Konya’da bir Türk firması tarafından üretilen insansı robot “Akıncı-2”, halkla tanıştı. Akıncı 2, konuklarıyla el de sıkıştı.
Genel merkezi Konya’da bulunan Akınsoft yazılım firmasının kuruluşunun 18. yılında Akıncı-2 adındaki insansı robotun tanıtmasının ardından bugün de insansı robot Akıncı-2, Akınsoft binasında halkla tanıştı. Yoğun ilgi gören Akıncı-2 adındaki insansı robota vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İnsansı robot Akıncı-2 ile tanışma ve fotoğraf gününde konuşan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, "Akıncı-2 daha gelişmiş bir robot, 46 tane ekleme sahip, konuşabiliyor, söylediklerinizi algılayabiliyor, interneti aktif bir şekilde kullanabiliyor. Aynı zamanda yürüyebiliyor ve bir takım hareketler ve eylemlerde bulunabiliyor, şekilleri tanıyabiliyor. Akıncı-2, şu an sizlerle fakat biz laboratuvarda çalışmaya devam ediyoruz. Akıncı-3 geliştiriliyor. Umut ediyorum 6 ay gibi kısa bir sürede Akıncı-3’ü de çıkartacağız. Akıncı-4 bilemiyorum ama 2015 de Akıncı-5’i seri üretime tabi tutup, robot fabrikaları kurmayı düşünüyoruz ve umut ediyorum Akıncı-5 yanınızda, sizlerle birlikte olacak” diye konuştu.
Konuşmanın ardından insansı robot Akıncı-2’yi görmeye gelen vatandaşlar, onunla tanışarak, bol bol fotoğraf çektirdi. Tanışma ve fotoğraf çekimden sonra, duygu ve düşüncelerini dile getiren ziyaretçilerden Yasin Yıldız, “Akıncı-2 gerçekten güzel bir teknoloji, bu zamana kadar insanlar, bu teknolojileri Amerikalıların yaptığını düşünürdü. Lakin bu topraklardan böyle bir gücün çıkması, herkes gibi benim de gururumu okşadı. Ben de 2015’de böyle bir robotun yanımızda oturmasından büyük zevk duyacağımı düşünüyorum” dedi.
Röportajın ardından Akıncı-2’yi görmeye gelen ziyaretçiler, robotla toplu fotoğraf çektirdi.
(İHA)