BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'deki Müslümanlardan IŞİD rehinesi için çağrı

İngiltere'deki Müslüman toplumun liderleri, Suriye'de IŞİD militanları tarafından rehin alınan ve ölümle tehdit edilen İngiliz Alan Henning'in derhal serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Abone ol

İngiltere'deki Müslüman toplumun liderleri, Suriye'de Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından rehin alınan ve ölümle tehdit edilen İngiliz Alan Henning'in derhal serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Independent gazetesine yazdıkları mektupta Müslüman toplumun liderleri, IŞİD'i "İslam dışı fanatikler" olarak tanımlayıp Henning'e karşı merhamet göstermelerini istediler.

47 yaşındaki Henning, bir yardım konvoyunda gönüllü çalışmak üzere Aralık 2013'te Suriye'ye girdikten hemen sonra IŞİD militanları tarafından rehin alınmıştı.

Mektupta insani yardım eyleminde bulunan herkese saygı gösterilmesi gerektiği, oysa bugün Henning'in "duygusuzca insan kaçıran, cinayet işleyen sözde Müslümanların elinde tehditlere maruz kaldığı" belirtiliyor.

100'den fazla İngiltere kökenli Müslüman din adamı, örgüt ve kişinin imzaladığı mektupta, bu tür eylemlerin Kuran'da ve İslam geleneğinde yeri olmadığı ve bu "fanatiklerin" insanlığa karşı suç işlediği ifade edildi.

İmzacılar, kısa süre önce kafası kesilerek öldürülen İngiliz rehine 'in "acımasızca öldürülmesini" ve Henning'in ölümle tehdit edilmesini "tiksinti"yle karşıladıklarını ifade ettiler.

Henning'in Suriye'deki sivillere gönüllü yardımda bulunmak için gittiğini vurgulayan mektupta, öldürmeye karşı Kuran'dan ayetler tekrarlanarak rehinenin derhal serbest bırakılması talep edildi.

İmzacılar ayrıca İngiltere'deki gençlerin IŞİD'in "zehirli ideolojisi"ne kapılmasını engellemek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.