BIST 9.634
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.475,89
HABER /  GÜNCEL

İngilizler Beşiktaş'ı beğendi

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma mücadelesinde dün akşam Kuzey Londra ekibi Arsenal'le oynadığı ve 0-0 berabere biten maç geniş yer buluyor spor sayfalarında.

Abone ol

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma mücadelesinde dün akşam Kuzey Londra ekibi Arsenal'le oynadığı ve 0-0 berabere biten maç geniş yer buluyor spor sayfalarında.

"Arsenal İstanbul fırtınasını atlattı, ama Ramsey rövanşta olmayacak" diyen Guardian, Beşiktaş'ın "etkileyici bir rakip" olduğunu belirtiyor.

Haberde "Ev sahibinin kaçırdığı çok sayıda fırsata bakılırsa, buradan hasarsız çıkmak kayda değer bir başarı" denilirken, maçın son dakikalarında Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç'in gösterdiği tepkinin bunun Beşiktaş adına kaçırılmış bir fırsat olduğunu gösterdiği vurgulanıyor.

Maçın analiz edildiği yazıda da şu ifadeler yer alıyor: "Gelecek Çarşamba günü kazanırlarsa, play off maçlarındaki yüzde yüzlük başarının kurban edilmiş olması çok sorun olmayacak. Ama şimdi kaygılanmak için gerçek bir neden var. Slaven Biliç'in takımı Sanchez'in ani koşuları ve Chamberlain'in son dakikada direğe çarpan topu dışında Arsenal'i durdurmayı başardı. Rövanşa galip çıkmak adına Beşiktaş daha çok şans yakaladı. Emirates'e geldiklerinde korkmayacaklar. Arsenal için kesinlikle kötü bir skor değil ama Wenger'e yeni bir baş ağrısı verecek".

Times'ın yorumundaysa Arsenal'in gruplara kalmak için önemli bir şans elde ettiği vurgulanırken, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminin Arsenal'in bol paslı oyununa pek yaramadığı söyleniyor.

Dokuz yıl önce Liverpool'ın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Milan karşısında 3-0 yenik düştüğü maçta Şampiyonlar Ligi kupasını kazandığını hatırlatan Daily Telegraph ise "Beşiktaş gol pozisyonlarında daha iyi olsaydı, Arsenal'in rövanş karşılaşmasında benzer bir mucizeye ihtiyacı olacağını söylemek abartı olmaz" diyor.