BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İngiliz polisi: Meselenizi kendiniz çözün

İngiltere ve Galler'deki emniyet güçleri hakkında yayımlanan teftiş raporunda, bazı mağdurların polis tarafından, kendilerine karşı işlenen suçları araştırmaya "teşvik edildiği" belirtildi.

Abone ol

İngiltere ve Galler'deki emniyet güçleri hakkında yayımlanan teftiş raporunda, bazı mağdurların polis tarafından kendilerine karşı işlenen suçları araştırmaya "teşvik edildiği" belirtildi.

Polis Teftiş Kurumu'nun raporunda, maddi hasarlı suçların ve otomobil suçlarının "emniyet güçleri bu suçlarla uğraşmaktan neredeyse vazgeçtiği" için "suç olmaktan çıkmaya yakın olduğu" vurgulandı.

Ayrıca bazı vakalarda mağdurlardan güvenlik kamerası görüntülerini ya da parmak izi araştırmalarını kendilerinin yapmasının istendiği kaydedildi.

Raporu hazırlayan Müfettiş Roger Baker, "Artık bu suçlarla uğraşmıyoruz gibi bir anlayış oluştu. Sonuçta da bazı suçlar artık suç olmaktan çıkmaya yakın bir hale geldi. Dolayısıyla bu tek tek polis memurlarının suçu değil. 'Artık vazgeçtik' anlayışını emniyet güçleri de benimsedi" dedi.

Teftiş raporunda, otomobil hırsızlığı ya da hane olmayan mekânlardaki soygunlar gibi sık görülen suçlarda, ihbar telefonunu alan polis memurlarının arayan mağdurlardan, "komşularla konuşmaları, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeleri ya da ikinci el eşya satan siteleri kontrol etmeleri gibi" gibi şeyler istedikleri vurgulandı.

Raporda, "Polise işlenen suçları araştırması için yetki ve kaynak verilmiştir. Dolayısıyla polisin bu sorumluluğu devretmesi kabul edilemez" ifadesi de yer aldı.

"Teşviğin sebebi kesintiler"

Emniyet Müdürleri Derneği ise kamu sektöründeki kesintilerinin, emniyet güçlerini yeni öncelikler belirlemeye zorladığını bildirdi.

Dernek Başkanı Hugh Orde, "Kemer sıkma önlemleri polis güçlerini memurlarının mesaisini en iyi şekilde kullanmaya itiyor ve bu da ihbar telefonlarının önceliklerine göre ele alınması anlamına geliyor. Bazı durumlarda tehlikede olmayan bir suç mağdurunun sorunu telefonda ele alınıyor ve bu sorumluluğun suç mağdurlarına atıldığı anlamına gelmiyor" dedi.