BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
HABER /  GÜNCEL

İngiliz basınında Biliç ve Orman'a övgüler

İngiltere basınındaki Beşiktaş-Arsenal maçı öncesindeki yorumlarda özellikle Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç'e övgüler var. Independent Biliç'in Başkan Fikret Orman'la birlikte kulübü yeniden canlandırdığını yazdı.

Abone ol

İngiltere basını Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalabilmek için bugün İstanbul'da Beşiktaş'la yapacağı maça geniş yer ayırıyor.

Guardian Arsenal Menajeri Arsene Wenger'in Beşiktaş maçı için "Bu büyük bir sınav. Kısa bir hazırlık dönemimiz oldu. Bir haftada üç büyük maçımız olacak. Deplasmanda ve evimizdeki Beşiktaş maçlarıyla, aradaki Everton mücadelesi. Her bir maç farklıdır ve deplasmanda bir Türk takımını yenmek çok zordur. Ama elimizden geleni yapacağız" dediğini yazıyor.

Guardian Slaven Bilic'in teknik direktörlüğünde Beşiktaş'ın önemli aşama kaydettiğini ve Demba Ba transferiyle de güçlendiğini belirtiyor.

'Arsenal taraftarı ve Biliç'i aşmalı'

Daily Telegraph da Arsenal'in Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki düşmanca atmosferle birlikte "Hırvatistan'la açık futbol hiyerarşilerine meydan okumakta ne kadar yetenekli olduğunu gösteren" Slaven Biliç'i de geçmesi gerektiğini belirtiyor. Gazete ayrıca Feyenord maçında hat trick yapan Demba Ba'nın Chelsea'deyken pek bulamadığı İngiliz futbol seyircileri önünde parlama şansını değerlendireceğini belirtiyor.

Independent'ın spor sayfalarında ise Beşiktaş ve Teknik Direktörü Slaven Biliç'e ayrılmış bir yazı dikkat çekiyor.

'Taraftarın sevgilisi Biliç'

Jack Pitt-Brooke imzalı yazı "Beşiktaş'ı yeniden inşa eden Biliç taraftarların sevgilisi oldu" başlığını taşıyor.

"Slaven Biliç Hırvatistan'ın ardından çalıştırdığı Lokomotif Moskova'dan ligde bir kuşaktır görülen en kötü sonucu almasından sonra geçen yaz kovulduğunda Beşiktaş'ın teknik direktörlüğü için akla gelen başlıca seçimlerden biri değildi" sözleriyle başlayan yazı "Ama Hırvatistan'ın Euro 2008'de Türkiye'ye yenildiği maçtan bu yana Türkiye'de Biliç'e karşı bir yakınlık var. Saf tutkusu unutulmadı ve Beşiktaş yeni bir teknik direktör aradığında popüler bir seçim oldu" diye devam ediyor.

'Biliç ve Orman kulübü canlandırdı'

Yazıda Biliç'in o günden bu yana "Saygın Başkan Fikret Orman ile birlikte yolsuzluk ve tembel bir hovardalığa sürüklenen kulübü yeniden canlandırdığı" söyleniyor. Yazı şöyle devam ediyor;

"Kanaatkarlık, tevazu ve takım çalışması gibi doğru değerleri yeniden empoze ederek takımı geçen yıl neredeyse lig şampiyonluğuna taşıdılar. Beşiktaş'ın aldığı şike cezası nedeniyle Avrupa Ligi'ne katılamadığı geçen yıla göre durumları çok farklı. Şimdi yeniden yukarıya tırmanan ve geçmişi geride bırakmaya çalışan bir kulüp var. Hiç sevilmeyen eski Başkan Yıldırım Demirören pek çok kişi tarafından kulubün şimdiki mali durumu nedeniyle suçlanıyor. Guti, Quaresma ve Simao gibi İlgisini kaybetmiş yabancı yıldızlar ve Bernard Schuster gibi teknik direktörlere çok para harcama devri bitti."

Biliç ve Çarşı

Yeni Başkan Orman'ın kulübü çok daha sürdürülebilir bir şekilde yönetmeyi vaat ettiğini söyleyen Independent, Orman'ın Biliç'e hiçbir zaman harcayacak büyük paralar sözü vermediğini vurguluyor. Gazete bunun yerine Biliç'in denge ve disiplin duygularını kaybetmiş takımı yeniden organize etmeye giriştiğini anlatıyor. İlk dört maçını kazanan Biliç'in o günden bu yana da popülaritesini koruduğu vurgulanıyor. Independent şöyle devam ediyor;

"Sosyalist futbol oynamaktan bahseden Biliç'in siyasi tavrı ve tutkusu da Beşiktaş'ın meşhur taraftar grubu Çarşı'yla kanının uyuşmasını beraberinde getirdi. Çarşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girişilen Gezi eylemlerinde önde gelen bir rol üstlenerek ulusal alanda yeni bir öneme kavuşan ve Türkiye'nin en etkili taraftar hareketlerinden biri haline gelen solcu ve anarşist bir grup. Bu akşamki maçta Çarşı üzerinde İtalyanca "La Vittoria Sara Nostra (Zafer bizim olacak)" yazan Türkiye'nin elle yapılmış en büyük pankartını açacak."

Beşiktaş'ın gelecek yıl genç oyuncuları tecrübe kazandıkça Türkiye'nin en iyisi olabileceğini yazan gazete yazıya "Beşiktaş belki Arsenal'i yenecek kadar güçlü olmayabilir. Ama geçici stadyumlarında bile değerleri ve gururuyla yeniden doğmuş bir takım" sözleriyle son veriyor.