BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  GÜNCEL

İhsanopğlu’ndan Ali İsmail Korkmaz açıklaması

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle alakalı; genç bir evladın böyle vahşice hayatına son verilmesinin, ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle alakalı; genç bir evladın böyle vahşice hayatına son verilmesinin, canının alınmasının Türk milletinin, Türk vicdanının kabul edeceği bir husus olmadığını söyledi.
İhsanoğlu, Eskişehir ziyaret kapsamında Gezi Park olaylarına protesto eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz heykelini ziyaret etti. Heykele karanfil bıraktıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Ali İsmail Korkmaz gibi olayların 2000’li yıllara yakışan olaylar olmadığını savundu. “Bir gencimizin canını alanların, suçluların yakalanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz” diyen İhsanoğlu, şöyle konuştu:
“Bu gencimiz hangi hatayı, hangi suçu işledi ki böyle bir muameleye maruz kalsın. Böyle bir nezih, iyi bir ortamda bir çevre hassasiyeti, bir ağaç sevgisi, bir tarihi mekana karşı bir hassasiyeti, duyarlılığı getiren gençlerin bu kadar vahşice bir baskıyla, sopalarla, biber gazlarıyla tehdit edilmesi 2000’li yıllara yakışan bir şey değildir. Bir seneden beri devam eden bu keşmekeş, suçluların bulunmasıyla ilgili adalet gecikiyor, adalet yerine gelmiyor. Mahkemeler karar vermiyor. Ve biz bu canilerle ilgili bir an evvel adaletin gereğini yapmasını istiyoruz. Bir gencimizin canını alanların, suçluların yakalanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Adalet yerine gelmezse hukukta adalet huzuru sarsılırsa “adalet mülkün temeli” dediğimize göre bu mülkün, bu milletin, devletin temeli sarsılır. Biz bunu bir an evvel görmek istiyoruz. Bu arada da Ali İsmail Korkmaz evladımızın aziz hatırası önünde rahmetle, saygıyla eğiliyoruz.”
İhsanoğlu, daha sonra çevredeki vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Ardından İhsanoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Bilecik’in Söğüt ilçesine hareket etti.
(İHA)