BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu’ndan Erdoğan’a İstiklal Marşı yanıtı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın İstiklal Marşı’nı bilmediğine ilişkin iddiasıyla ilgili, "Yahu siz daha İstik...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın İstiklal Marşı’nı bilmediğine ilişkin iddiasıyla ilgili, "Yahu siz daha İstiklal Marşı’nı öğrenemeden ben onu anamın sütüyle beraber öğrendim” diyerek tepki gösterdi.
İhsanoğlu, Seyhan Belediyesi’ne ait kültür merkezinin Mehmet Akif Ersoy Salonu’ndaki konuşmasında, mevki peşinde olmadığını ama halka hizmet etmek için yola çıktığını belirtti. "Siz beni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor musunuz?" diye soran İhsanoğlu, "Herkes dinlesin. Tüm Türkiye dinlesin. Biraz önce hep beraber okuduğumuz İstiklal Marşımız’ı çirkin siyasete çirkin polemiklere alet etmek isteyenler türedi. Bana hiçbir şey bulamıyorlar. Sonra diyorlar ki İstiklal Marşı. Yahu siz daha İstiklal Marşı’nı öğrenemeden ben onu anamın sütüyle beraber öğrendim. Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dünyada en çok sevdiği en çok güvendiği arkadaşının oğluyum ben" dedi.
(İHA)